USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEMEK Kİ İSTEYİNCE OLUYORMUŞ; BELEDİYENİN GELİRİ 220 MİLYON LİRA ARTTI…

14-10-2021

Önceki gün valimiz ve aynı anda belediye başkan vekili olan Sayın Hulusi Şahin’i makamında ziyaret ettim.

Birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tabi görüş alışverişi yaparken de, Sayın Şahin ilimizin sorunlarının çözümü noktasında yapılanları anlattı.

Hem vali, hem de belediye başkan vekili olan Sayın Hulusi Şahin,  eleştirilere konu olan bazı mahallelerde ortaya çıkan çukurlar ve görüntü kirliliği hakkında çok açık ve net ifadeler kullandı…

“Mansur bey; ben Batman halkının on yıllardır süre gelen birçok altyapı sorununu çözmek için kolları sıvadım. Ekibimi oluşturdum ve talimatlarımla birlikte bu yıl 5 mahallenin kanserojen madde içeren asbestli boruların değişmesi için çalışmalar başlattık, ihaleler yaptık.

Çok yüksek bir kırımla ihaleyi alan firmayı uyardık. Bu uyarılarımıza rağmen işi yapabileceğinde ısrarcı olunca bizde ihaleyi onayladık. Fakat gördük ki, birçok noktada müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar ve aksamalar yaşandı.

Daha sonra Dicle Edaş 11 Mahallede, enerji hatlarını yer altına alma çalışması başladı. Buda bizim için çok önemli ve kıymetli bir hizmettir.

Sibedaş’ta 2 mahallede Doğalgaz alt yapı çalışmaları başlayınca deyim yerindeyse Batmanımız alt yapı konusunda bir şantiye şehri haline geldi.

Tabi yapılan bu kadar hizmetin karşılığında da kadirşinas Batman halkından biraz sabır ve zaman istedik. Şuan bütün gücümüzle, en geç 15 Kasıma kadar birçok yerde çalışmalarımızın tamamlanması için gece gündüz demeden ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz.

Önümüzdeki sene de inşallah bu kazılan yerlerin tamamı sıcak asfaltla buluşup, sorunları çözülmüş ve modern görüntüsü olan mahalleler göreceğiz.

Açıkçasını söylemem gerekirse Mansur bey, tabi bunları yapmak bir riskti. Ben bu riski cesurca aldım ve yapılmayan hizmetleri yapmaya gayret gösterdim.

Yoksa göstermelik olarak her yere asfalt döküp, ‘bakın çok iyi çalışıyoruz’ da diyebilirdik. Ben zor olanı seçtim ve halkımıza hizmeti Hak’ka hizmet olarak benimseyip buna göre hareket ettim. Çünkü Batman halkı gerçekten de hizmetin en iyisine layıktır.”

Evet, Sayın Hulusi Şahin en çok eleştiri aldığı bu konuya açıklık getirdi ve haklı gerekçelerini sıraladı.

Doğrusunu söylemek gerekirse son derece iyi niyetli ve dürüst bir yönetim tarzı izleyen Sayın Şahin’in aldığı ve cesaret gerektiren riskten dolayı kendisini ve tüm ekibini yürekten tebrik ediyorum.

Çünkü yapılan bu hizmetlerin karşılığını, önümüzdeki yıl tüm Batman halkı olarak alacağız diye düşünüyorum.

Yine Sayın Şahin’le konuşmamız esnasında dikkatimi çeken, çok daha önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Şöyle ki; belediyenin 2019 yılında, yıllık yaklaşık 440 milyon lira gelir kaydettiği bir dönemde, bu rakamı, kendi görev süresinde 660 Milyon lira gibi çok daha yüksek bir rakama çıkaran Sayın Hulusi Şahin’i ve tüm yardımcılarını kutlamak istiyorum.

Düşünsenize 1 yılda geliriniz 220 Milyon lira gibi çok büyük bir rakamla artmış ve bu para Batmanın, Batma halkının hizmetine kullanılmak üzere kayıt altına alınmış.

Tabi burada defterdar olan başkan yardımcısı Sayın Ali Osman Bilgi’nin paranın başında olması nedeniyle bu başarıda büyük bir katkısının olduğunu unutmamak ve hakkını teslim etmemiz lazım.

Demek ki isteyince ve dürüst bir yönetim iş başında olunca, her şey çok daha güzel oluyormuş…

Rabbim, çalmadan, çırpmadan devletin malını beytül mal gibi görüp ona göre davrananlardan bin kere razı olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?