USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CUMHURBAŞKANI BEN OLSAYDIM…

01-04-2020

Sanırım hepimiz arada bir yada sık sık rüyalar görürüz.

Ülkemi ve bu ülkede yaşayan herkesi çok sevdiğimden olsa gerek, yastığa başımı koyduktan sonra uzun uzun düşüncelere dalar, öyle uyurum…

Dün gece çok güzel bir rüya gördüm ve bu rüyamı siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim…

Rüyam şöyleydi;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beni telefonla aradı ve “Mansur kardeşim; senle birebir görüşmek istiyorum. Çok acele külliyeye gelir misin?” dedi.

Bende; “ Tabi efendim. Hemen geliyorum” diyerek Sayın Erdoğan’ın yanına gidiyorum.

Sayın Erdoğan’ın bana ilk sorusu şu oldu; “Sen cumhurbaşkanı olsaydın şu virüs illetinden kurtulmak için neler yapardın? Söz veriyorum, sen ne desen onu uygulayacağım…” dedi.

Bu sözler hoşuma gittiği için gülümseyerek, “Tamam olur. Şeref duyarım. Ancak, şunu rica ediyorum. Kameralar karşısına birlikte geçip, düşüncelerimi ülke kamuoyuyla canlı olarak paylaşmak istiyorum.” Diyorum…

Sayın Erdoğan’da hafif bir şaşkınlık geçirdikten sonra, gülümseyerek; “Tamam Mansur kardeşim, anlaştık…” diyerek hemen kameraların karşısına geçiyoruz…

Açılış konuşmasını Sayın Erdoğan yapıyor ve “…. alacağımız kararları, çok değerli kardeşim Mansur bey size maddeler halinde sıralayacak, bizde hükümet olarak bunları uygulayacağız. Şimdi sözü Sayın Mansur Obut’a veriyorum…”

Bende Sayın Erdoğan kadar olmasa bile güzel bir giriş konuşması yapıyorum ve hemen virüs illetiyle başlatılması ve uygulanması gereken maddeleri açıklıyorum;

1 – Bugün saat 00.00’dan itibaren 15 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

2 – Sokağa çıkma yasağından dolayı halkımızın mağduriyetinin giderilmesi için alınacak tedbirler;

  1. 3 Ay boyunca hiçbir haneye ve iş yerine yıllarca halktan büyük paralar kazanan özel dağıtım şirketleri; elektrik, doğalgaz, telefon ve internet faturası yollamayacak,
  2. Bütün belediyeler 3 ay boyunca su faturası kesmeyecek,
  3. Esnaf, sanatkar ve iş dünyasında yer alan her sektörden 3 ay boyunca hiçbir vergi alınmayacak,
  4. Bireysel ve kurumsal tüm krediler 3 ay boyunca faizsiz bir şekilde ertelenecek,
  5. Köprülere verdiğimiz garanti geçiş ücretleri, 3 ay boyunca askıya alınacak,
  6. Asgari ücretle çalışan hiçbir emekçi, işinden edilmeyecek, maaşının yarısını devlet, yarısını çalıştığı kurum ödeyecek,

3 – Gıda sektöründe mağaza zincirleri olan büyük firmalarımız, halkımıza ücretsiz verilmek üzere illerde valiler, ilçelerde kaymakamlıklar aracılığıyla toplam 10 milyon haneye 250 lira değerinde gıda kolileri dağıtacaktır.

4 – Maddi geliri 3 binin altında olan her haneye, biner lira maddi destek verilecek ve bu paralar vatandaşımızın İBAN numaralarına yatırılacaktır.

5 – İller bankası tüm Belediyelerden 3 ay boyunca hiçbir kesinti yapmadan, belediyelere hak edişlerini kesintisiz ödeyecektir.

6 – Bu olağan üstü durumdan dolayı sıcak para ve nakit akışını sağlamak için, merkez bankamız 500 milyar liralık yeni para basacaktır.

7 – Yatırımcılarımızın rahat ve önünü görebilmesi açısından yılsonuna kadar sabit döviz kuru politikası uygulamasına gidilecektir.

8 – Büyük bir özveriyle çalışan sağlık, güvenlik ve temizlik görevlilerine aldıkları maaş tutarında 1 aylık ek maaş ikramiyesi verilecektir.

9 – Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri ve devletin üst kademesinde görev yapan bürokratların maaşları 3 ay boyunca aldıkları maaşın yarısını alacaktır.

10 – Aşı başta olmak üzere, maske, solunum cihazı ve tanı kitleri üretimi yapan her firmaya devlet alım garantisi verecektir.

11 – Son olarak bundan böyle her ay kabine toplantılarından önce, parlamentoda grubu bulunan ve bulunmayan tüm siyasi parti genel başkanlarıyla ülkemizin her alanında istişarelerde bulunmak üzere bir araya gelmeye karar verdik.

Aldığımız bu kararların ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, bu illetten hep birlikte omuz omuza vererek çıkacağımıza inanıyorum…

Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.

Evet, benim için gerçekten çok güzel bir rüyaydı.

Biliyorum şimdi hepiniz merak ediyorsunuz nasıl  uyandığımı…

Söyleyeyim; kadirşinas eşim “kalk kalk doğal gaz ve elektrik faturaları aynı anda geldi…” dedi…))

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?