USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BELEDİYE BASININDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM…

12-01-2022

Doğrusunu söylemek gerekirse özellikle ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılardan en çok olumsuz yönde etkilenen sektörlerin başında basınımız geliyordu…

Üzerine bir de tasarruf tedbirleri eklenince basınımızın ayakta durması, çok daha zor bir hal aldı.

Fedakar ve cefakar gazeteci meslektaşlarımız tüm olumsuzluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapabilmek için, gece gündüz demeden her zaman olduğu gibi yine özverili davranıp bir şekilde ayakta kalma mücadelesi sergilediler.

Bildiğiniz gibi gazeteleri ayakta tutan en önemli maddi kaynak, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün abonelikleri ve reklam gelirlerden oluşuyor…

Şunu bütün açık yürekliliğimle ifade etmek isterim ki, başta valimiz ve belediye başkan vekilimiz Sayın Hulusi Şahin olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluşu bütün olumsuzluklara rağmen gazetelere ve gazetecilere katkı sağlamak için tüm imkanlarını zorlayıp, yetkilerini kullanmaya gayret gösterdiklerine tanıklık ediyoruz.

Özel sektörlerden ve bazı STK’lardan da kısmen de olsa bu çaba ve gayreti gösterenler var.

Buradan tüm etkili ve yetkili tüm dostlarımdan rica ediyorum; Lütfen Batman basınımıza destek olun. Son derece güçlü bir kadroya sahip olan yerel basınımız, Türkiye’nin birçok ilinden çok daha ilerde olduğunu biliyor ve görüyoruz.

Onun için herkes imkanları ölçüsünde gazetelere bir aboneyle yada bir reklamla destek vermelidir. Gazeteleri yaşatmak inanın toplumumuzun da yararına olacaktır.

Ben, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan Basının ayakta kalması için iyi niyet gösteren ve destek olan her birime, her kuruma ve her bir kişiye şahsım, gazetem ve tüm meslektaşlarım adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

İnşallah halkın ve haklının gazetesi olan Batman GAP Gazetesi ayakta kalmaya devam edecektir.

Benim dikkatini çekmek istediğim esas önemli konu ise Belediye basın biriminde yaşanan güzel gelişmeler…

Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde belediye basın müdürü Sayın Metin Gürbüz, yerel basın temsilcilerimizi ve 3 belediye başkan yardımcısını dengbej evinde bir araya getirerek hem günümüzü kutladılar, hem de hoş ve samimi bir sohbet imkanı yaratarak aramızdaki bağları güçlendirdi.

Başta belediye basın müdürü Sayın Metin Gürbüz’e ve geceye katılan başkan yardımcıları Sayın Ali Osman Bilgili’ye, Sayın Muzaffer Özkan’a ve Sayın Adnan Yürük’e teşekkür etmek istiyorum.

Umut ediyorum ki, güçlü bir iletişim ve iyi niyet çerçevesinde bundan böyle basınımız ile belediye yetkilileri arasında çok daha güçlü bir bağ oluşacaktır.

Çünkü basınımızın ne kadar belediyeye ihtiyacı varsa, belediyenin de kurumsal yapısı itibarıyla basımıza ihtiyacı var…

Siz istediğiniz kadar hizmet edin, alt ve üst yapı onarımları yapın, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunun, park bahçe yapın, bunları kamuoyuna ve halka anlatamadığınız sürece bir köprünün ayağı eksik gibi havada kalır diye düşünüyorum.

Çünkü yapılan onlarca hizmeti kamuoyuna aktaran yegane etken kurum, basınımızdır…

İşte bu bilinçle hareket eden bir belediye yönetimin olduğunu da büyük bir memnunlukla görüyorum.

Tabi basınımızın da iyi niyet ve çaba içerisinde olan yöneticilerin bu adımlarını olumlu yönde değerlendirmeleri gerektiğine inanıyorum…

İnşallah belediyede var olan güzel çalışmalar ve hizmetler, 2022 yılında da çok daha görünür bir şekilde de devam edecektir…

Makalemi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) şu güzel hadisiyle  tamamlamak istiyorum; “ Herkesin niyeti neyse, eline geçecek odur…”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?