USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BATSO’DA SESSİZ SAVAŞ…

12-07-2021

İlimizin en büyük sivil toplum örgütlerinin başında Ticaret ve Sanayi Odası gelir.

Toplamda 6.500’e yakın üyesi bulunan, bunların da 5.000’i aktif olan ticaret ve sanayi odası başkanlığı her zaman cazip ve özellikle kariyer açısından önemli bir makam aracı  olarak görülür.

Tabi bu makama oturabilmek ve başkan olmak, öyle kolay değil…

Son iki dönemdir, yani yaklaşık 7 yıldır bu makamda Abdülkadir Demir oturuyor.

Tabi bu süre zarfında artılarıyla eksileriyle, Batman’a ve üyelere hizmet noktasında neler yaptığı yada yapamadığının karar mercii, bu odaya bağlı olan üyelerin ve kadirşinas Batman kamuoyunundur.

Benim aldığım duyum ve edindiğim izlenimlere göre önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak olan Batso seçimlerinde, şimdiden yönetim içerisinde sesiz bir savaşın yaşandığı yönünde.

Her ne kadar şuan dillendirilmese de, ‘yönetimde güçlü olma’ ve ‘karar verme yetkisi’ ciddi bir sorun oluşturmuş olacak ki, 7 kişiden oluşan yönetim kurulundan bir isimin üyeliği düşürülmüş, yerine ilk yedek üye alınmış…

Bu konuda yönetim kurulu üyeliği düşürülen Zekeriya Sarıgül ile meclis üyesi Sercan Çılgın, kendilerine haksızlık yapıldığını düşünerek olayı yargıya taşımış ve mevcut başkan A. Kadir Demir, meclis başkanı Sadreddin Ekinci ve genel sekreter Vasfi Demir hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar.

Bu olay yargıya taşındığı için benim yorum yapmam doğru olmaz.

Başkan A. Kadir Demir’in bu hamlesine karşılık, daha önceden başlayan birçok konudaki fikir ayrılıkları bu son olay sonrası iyice gün yüzüne çıktı ve deyim yerindeyse yönetimde bulunan bazı isimler arasında ipler tamamen koptu ve şimdiden seçim startı verilmiş oldu.

Dedim ya bu makamda oturmak ve başkan kolay değil diye…

Yine edindiğim bazı bilgilere göre şuan mevcut başkan yardımcısı olan Bayram Demirhan’ın başını çektiği ve yine yönetimde yer alan Arif Dinçer’le beraber hareket ettiği ve aralarında Akif Tokgöz’ün de bulunduğu güçlü bir yönetim oluşturma çalışmalarına şimdiden başladıkları yönünde.

Yine yönetimde olan A.Celil Demir’in de mevcut başkan A. Kadir Demir’le önümüzdeki süreçte kendisiyle çalışmayacağı ve kulis çalışmalarına sıkı bir şekilde başladığıdır…

Bir diğer grupta Emin Çelik’in de ekip oluşturduğu ve kulis yaparak nabız yoklamalarına başladığı duyumlarını aldım.

Tabi seçim için daha çok erken ama önümüzdeki süreçte yeni isimlerin de ortaya çıkacağı, belki de bazı isimlerin birleşme ihtimallerini her zaman göz önünde bulundurmamız lazım.

Yalnız şu bir gerçek ki, aday olması durumunda mevcut başkan A. Kadir Demir’in önümüzdeki ilk seçimde işinin çokta kolay olmayacağıdır.

Elbette kendisi de son derece tecrübeli ve seçimlerin nasıl kazanılabileceği konusunda deneyimli biri.

Oluşturacağı yeni yönetim kadrosuyla nasıl bir seçim stratejisi yürüteceğini en çok kendisi bilir ve bu makamı bırakmamak için de var gücüyle çalışacağını düşünüyorum.

Bütün bu değerlendirmelerden sonra görünen o ki, daha şimdiden BATSO’da içerde ve dışarda sesiz savaş başlamış, bakalım bu savaştan kim galip çıkacak, bunu önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?