USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Batman’da ‘Köroğlu’ Destanı…

11-10-2020

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği olarak zaman zaman Cumartesi Sohbetleri adı altında ilimiz bürokrat yöneticilerini yada siyasetçileri misafir eder, ilimizin önemli sorunları ve gündemdeki konular hakkında fikir alışverişinde bulunuruz.

Bu sohbetler, adından da anlaşılacağı gibi genelde sohbet tadında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşir…

Son derece verimli ve faydalı geçtiğine inandığım bu sohbetlerde, derneğimize üye olan gazeteci meslektaşlarımla birlikte sorularımızı o hafta konuk ettiğimiz yetkili isimlere iletir, cevaplar alır ve bizlerde var olan sorunları kendilerine iletir, zaman zaman da öneri ve tavsiyelerde bulunuruz.

Covid 19 salgını ve Pandemiden dolayı bu sohbetlere ara vermek zorunda kalmıştık ama dernek olarak bu sohbetleri, geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren tekrar başlatmanın mutluluğunu meslektaşlarımla birlikte tekrar yaşadık.

Derneğimizin bu haftaki konuğu, il emniyet müdürü Sayın Köroğlu Kıraç’tı.

Yaklaşık bir yıldır ilimizde görev yapan Sayın Kıraç’ı ilk geldiği günlerde kendisine ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunmuş ve kendisiyle ilgili ‘sıra dışı bir emniyet müdürü’ olacağını tahmin ettiğimi o zaman kaleme almıştım.

Çok şükür, geçen bir yıllık süre zarfında tahminimde yanılmadığımı anladım.

Çünkü gerçekten de il emniyet müdürü Köroğlu Kıraç; icraatları, halkla diyaloğu, basınla ilişkileri, Batman sporuna verdiği destek ve önem, diğer kamu kurum müdürleriyle kurduğu koordinasyon ve hepsinden daha da önemlisi; çok kısa bir sürede Batmanlılık bilinciyle hareket ederek eylem ve söylemlerde bulunması, kendisinin sıra dışı biri olacağı tahminimi de böylelikle doğrulamış oldu.

Tabi hal böyle olunca da kadirşinas Batman halkı da haklı olarak, emniyet müdürünü hemen bağrına bastı, kendisinden biri olarak görüp, saygı ve sevgisini bulunduğu her ortamda dile getirmeye başladı.

Buda bana göre devlet-vatandaş kaynaşmasına güçlü bir destek sağladığı gibi, halkın bu desteği sayesinde azda olsa emniyet teşkilatının da yükünü hafifletmiştir diye düşünüyorum.    

Yıllarca makam odalarından çıkmayan ve halkın sorunlarını sadece güvenlik kameralarından izleyerek karar veren emniyet müdürlerinden asla olmayan Sayın Köroğlu Kıraç’la yaptığımız söyleşide bunu çok daha açık ve net olarak gördük.

Kendisiyle görüşmek isteyen herkese, her kesime ve her ideolojiye kapısını her daim açık tutan il emniyet müdürü Sayın Kıraç, sosyal medyadan da gelen istek ve talepleri mutlaka cevaplandırıyor.

Sayın Köroğlu Kıraç’la ilgili olarak kısaca şunu ifade etmek istiyorum; gerçekten de son yılların Batmana gelmiş geçmiş en sevilen, en saygı duyulan ve halk tarafından bu kadar çok sempati toplayan bir emniyet müdürü olarak ismini altın harflerle Batman tarihine ‘Köroğlu Destanı’ gibi yazdıracak ve adından her daim bıraktığı bir hoş seda ile iyi bir insan olarak güzellikleriyle anılacak bir kişi olarak yad edilecektir.

Ben gerçekten böylesine düzgün, sempatik, sevecen, güler yüzlü, çalışkan, dürüst, ülkesini ve halkını seven bir kişilik tanıdığım için mutluyum.

İnşallah Sayın Köroğlu Kıraç gibi devleti yöneten bürokrat isimlerin her kuruma örnek olmasını ve bu sayıların çoğalmasını temenni ediyorum.

İyi ki sizi tanıdım ve iyi ki varsınız Sayın Köroğlu Kıraç…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?