USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BANA DA, BİZE DE, SİZE DE, DESTEK OLMAK DÜŞÜYOR…

31-10-2021

Son bir ay içinde Batmanımız siyasal, sosyal ve kültürel alanda çok yoğun günler geçiriyor.

Muhalefet veya iktidar mensubu fark etmeksizin her bir siyasi parti liderinin yada üst düzey siyasilerin ilimize gelmesi, vatandaşlarla buluşması ve sorunları dinlemesi demokrasimizin güçlenmesi ve ilerlemesi açısından son derece önemlidir.

Son bir ay içerisinde ilimize gelen ilk aklıma gelen siyasi isimler;

İç işleri bakanı Sayın Süleyman Soylu, 

Gençlik ve spor bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu,

İYİ Parti genel başkanı Sayın Meral Akşener,

Yeniden Refah Partisi genel başkanı Sayın Fatih Erbakan,

CHP İstanbul milletvekili Sayın Gürsel Tekin,

Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Sayın Fatih Aydın…

Yine bu hafta sonu Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Batmanımıza gelerek toplu açılış törenlerine katılacağı planlanıyor.

Tabi siyasilerin bu ziyaretleri seçim sürecinde olduğumuzun açık bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.  Önümüzdeki zaman diliminde bu hareketliliği siyasi arenada çok daha sık yaşayacağımız şimdiden belli.

Siyasi gelişmeler yaşandıkça ve seçim atmosferine girdiğimiz şu dönemlerde siyasi analizlerimi önümüzdeki günlerde siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Öte yandan yine Batmanımızda özellikle kültürel alanda çok güzel gelişmelerin yaşandığını büyük bir mutlulukla izliyorum. 

Bu yıl 4.’sü düzenlenen kitap fuarına katılımın yoğun olması ve kitapseverlerimizin kişi bazında ciddi bir sayıya ulaşmasını doğrusunu söylemek gerekirse beni oldukça sevindirdi.

Bazı eleştiriler elbette olacak…

Davet edilen kişiler beğenilmeyebilir, tarih konusu tartışılabilir yada organizasyonda bazı aksaklıklar konuşulabilir ama sonuç itibariyle ben her zaman olduğu gibi bardağın dolu tarafından bakmayı tercih ediyor ve ona göre yorum yapıyorum.

Sonuca baktığımızda bu tür etkinlik ve faaliyetlerin artısı her zaman eksiden çok daha fazla olduğu gerçeğini görmemiz lazım diye düşünüyorum.

Tıpkı bir gülün, dikensiz olamayacağı gibi…

Yine genç nüfusumuzun aşı oranını artırmak için düzenlenen iki büyük konser de Batmanımızın ihtiyaç duyduğu sanatsal faaliyetlerine bir nebze de olsa merhem olduğu aşikardır.

Umut ediyorum ki, şu pandemi süreci bir sona erse ve tekrar eski o güzel günlere geri dönebilsek, bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısında çok daha fazla artış olacağına olan inancım tamdır.

Çünkü Batmanımız ve Batman halkımız bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri fazlasıyla hak ediyor…

Bana da,

Bize de,

Size de, Bu tür faaliyetleri yapan yöneticilerimize destek olmak düşüyor…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?