USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak Partiyi ve halkı bitiren Zengin MÜTEAAHİTLER…

21-08-2021

Yazılarıma bir süre ara vereyim dedim ama vicdanım bunu kabul etmedi…

Ülkemizde ve ilimizde onlarca sorun varken, benim bunları kaleme almamam bana yakışmazdı…

Hele hele halkımızın elektrik faturalarındaki yaşadığı zulme ve feryada sesiz kalamazdım.

Hem ne demiş üstad; “ Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar, aydınlığa…”

Şimdi gelelim bugünkü konumuza. Yani elektrik faturalarında yaşadığımız zulme…

Elektrik faturaları halkın cebini cayır cayır yakarken, maalesef bu yangını söndürmesi gereken siyasilerden ses seda çıkmıyor…

Sonra da biz gazetecilerin sıklıkla kullandığımız  ‘SAHİPSİZ BATMAN’ sloganına, ülkeyi yöneten siyasiler, bizlere kızıyor, alınıyor!

Son zamanlarda ev, iş, ticari, sanayi fark etmeksizin elektrik faturalarında %100 yakın artış olduğunu sağır sultanlar bile duyarken, bizim siyasilerden çıt çıkaran yok.

Bu konuda vatandaşların hem bireysel tepkilerini, hem de birçok sivil toplum kuruluşu basın açıklamaları yaparak bu durumu kınadıklarını ve zamların geri çekilmesini talep etmelerine rağmen bu haklı istek ve talepleri ne dinleyen var, ne takan var nede ilgilenen var…

Bir ara yazmıştım yine söylüyorum; Ak Partiyi iktidardan düşürecek olanların başında Ak Partinin zengin ettiği müttehitleri tarafından gerçekleşecektir.

Özelleştirme adı altında elektriği, yolları, köprüleri, hastaneleri, telekomu, Tüpraşı, maden ocaklarını vs. gibi halkın temel ihtiyaç giderlerini vicdansız, kural tanımaz ve istediği gibi at koşturan müteahhitlere bırakırsanız, yani halkın yanında değil de, zengin edilen firmaların yanında olursanız sonunuz gelmiştir demektir.

Ha bu arada, birçok yüksek faturalar nedeniyle halkın cebi cayır cayır yanarken, haklı feryatları yeri göğü inletirken bu zulümleri yapan müteahhitleri ne denetleyen var, ne sorgulayan, nede hesap soran…

Mesela 20 yıldır hiç duydunuz mu; “şu elektrik dağıtım şirketine operasyon yapıldı…” Yada; “ standartlara uyulmadığı ve usulsüzlük yapıldığı için yol yapan ve işleten müteahhit ve bunlara göz yuman memurlar göz altına alındı…”

Daha çok örnekler sıralayabilirim ama demek ki, hepsi tertemiz çalışıyor, yaptıkları her şey mükemmel, uyguladıkları fiyat politikaları müthiş, hiçbir sorun yok!

Yazıktır, günahtır, ayıptır, vicdansızlıktır…

Unutulmamalıdır ki, devlet halkı için vardır.

Halkın çıkar ve menfaatlerini değil de, halkını birkaç avuç müteahhidin insafına bırakan kim yada kimler olursa olsun her zaman ve her alanda kaybetmeye mahkumdur. NOKTA.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?