USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

6’LI MASANIN HANTALLIĞI, ERDOĞAN’I GÜÇLENDİRİYOR…

27-01-2023

14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine kısa bir süre kalmasına rağmen, 6’lı masanın hala adayını belirlememiş olması Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şansını oldukça yükseldiğini düşünüyorum.

6’lı masa daha 13 Şubatta bir daha toplanacak; “yok kim aday olsun, yok anket yapalım, yok sen ol, o olmaz, şu olsun, şu olursa bu olur…”  gibi saçma sapan gündemlerle seçime girmeye geç kalacak ve aday kim olursa olsun kısa bir sürede seçim çalışmasını yürütecek.

Bide milletvekilliği seçiminde de ittifak ortaklığı olması durumunda hangi parti hangi adayı hangi illerde destekleyecek, hangi aday hangi partiden gösterilecek vs. gibi çok daha çetrefelli durumlarda ortaya çıkacak. 

Bu durum elbette ki apaçık Sayın Erdoğan’a yarayacak…

Adayı belli olmayan, hangi vekil adayının hangi partiden gösterileceği, diğer partilerin gösterilen adaya destek verip vermeyeceği belirsizliğini koruyorken, 6’lı masanın bu seçimden zaferle çıkacağını söylemek, hayalden öteye gitmeyecektir.

Birileri çıkıp 6 lidere “Ya arkadaşlar, zaman kalmadı. Seçmen haklı olarak cumhurbaşkanı adayını ve kimlerin milletvekilli adayı olacağını merak ediyor ve öğrenmek istiyor.

‘Yeter söz milletindir…’ diyorsunuz ama millet sizinle ilgili hiçbir şey bilmiyor…

10 aydır toplantılar yaptınız, görüşmeler gerçekleştirdiniz. Allah aşkına bu süre zarfında siz neler konuştunuz? Çok geç kaldınız çokkkk… ” hatırlatma yapılması gerektiğini düşünüyorum!...

Hem 6’lı masa iktidara yönelik hep; “Seçim tarihini açıklayın, adayımızı o zaman açıklarız.” diyordu. İşte seçim tarihi de 15 gündür belli oldu. Sizde tık yok, ses seda yok…

Bu arada şunu da hatırlatmak isterim ki, bana göre bu seçim sonucunu etkileyecek en önemli siyasi parti konumunda olan HDP seçmenine tüm siyasi partiler muhtaç ama HDP ile görüşmekten bile korkacaksınız… 

Yok arkadaşlar yok…

Bu masa kendi içinde aday konuşamıyorsa, belirleyemiyorsa, söyleyemiyorsa, zaman darlığının farkında değilse, şimdiden bize Sayın Erdoğan’ahayırlı olsun” demek düşer…

Evet, Sayın Erdoğan’ı bu seçimde zorlayacak en büyük etken, ekonomidir…

Bu önemli sorun, Ak Partinin de Sayın Erdoğan’ında gündeminde. 

Bana göre bu önemli konu ve halkımızın en büyük sorunu konumunda olan yüksek enflasyon ve istikrarsız ekonomiyle ilgili halkın menfaat ve çıkarları doğrultusunda atılan veya atılacak tüm adımlar, Sayın Erdoğan’ı tekrar seçimi kazanma ihtimalini oldukça güçlendirecektir diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle;

6’lı masa liderlerinin ağır ve hantal tutumları,

Belirsizlikleri,

Tutarsızlıkları,

Parti içi ve parti dışı entrikalar ve oyunların dönmesi,

Her an bu masa dağılacakmış gibi seçmenlere bunu hissettirmeleri, 

Cesur davranmamaları,

Liderlerin bazı konularda farklı açıklamalarda bulunmaları,

Ve kamuoyunda güven sorunu yaşamaları, rakipleri konumunda olan Cumhur ittifakını avantajlı konuma getiriyor.

Bakalım seçime kısa bir süre kala 6’lı masa kamuoyunda negatif görünen bu başlıkları pozitife çevirebilecek mi?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?