USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

150 MİLYON LİRALIK KELEPİR…!

26-11-2021

Son bir hafta 10 gündür Batmanda en çok konuşulan gündem maddesi; ilimizin en işlek ve aktif yerlerinden biri olan ve mülkiyeti Batman Belediyesine ait olan Batman Park’ın satışı ile alakalıydı.

Bu konuyu yakından takip ettim, yapılan açıklamaları dikkatle dinledim…

Belediye başkan vekili olan Sayın Hulusi Şahin, ilimizin en büyük ve kanayan sorunlarından biri olan ve on yıllardır çözülemeyen İluh Deresinin ıslahıyla alakalı maddi kaynak bulmak için kurmaylarıyla birlikte aldığı karar sonucunda buranın satılmasını çözüm olarak değerlendirmişler.

Yapılan piyasa ve mülk değerleri araştırması sonucunda kira sözleşmesi 18 yıl sona erecek olan Batman Park’ın, 150 milyon lira muhammen bedelle açık ihale ilanı yayınlandı. 

Bu yayından sonra görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Sayın Mehmet Demir ve HDP il yönetiminden bazı isimler, bu satışın Ak Partililere peşkeş çekileceğini ve 150 milyon lira değer biçilen AVM’nin kelepir fiyatı olduğunu iddia ederek bu satışa karşı olduklarını açıkladı.

Bu açıklamaların hemen ardından başkan vekili Sayın Hulusi Şahin’den bir açıklama daha geldi ve olayın iç yüzünü tüm çıplaklığıyla Batman kamuoyuna anlattı.

Meğer bu AVM, yaklaşık 8 yıl önce 9 milyon liraya satılmış ama o dönem belediyeyi teftişe gelen müfettişlerin raporu sonucunda satışın çok düşük rakam olması nedeniyle satışın iptal edilmesine karar kılınmış.

9 Milyon lirayı 8 yıl öncenin döviz kuruna çarptığımız zaman bile bugünkü değeri 44 Milyon liraya denk geliyor.

Sayın Mehmet Demir kusura bakmasın ama şimdi kendisine sormak istiyorum; 44 Milyon lira mı kelepir fiyat oluyor yoksa 150 Milyon lira mı?!

Hem AVM’nin Ak Partiye peşkeş çekileceği iddiası, kimsenin ihaleye katılmamasıyla birlikte bu iddiasını da boşa çıkarmış oldu.

Demek ki 150 Milyon lira, kelepir bir fiyat değilmiş…

Doğrusunu söylemek gerekirse benim de param olsaydı eğer, 18 yıl kira getirisi olmayan bir yere asla 150 milyon lira vermezdim. Tabi buda ayrı bir bakış açısı ve ayrı tartışma konusu…

Yani Sayın Demir’in öyle abarttığı gibi bu AVM öyle ucuz, kelepir, peşkeş gibi laflarını, sadece siyaseten öylesine söylenmiş kelimeler olarak görüyorum. 

Şunu da belirtmekte yarar görüyorum; ben bireysel olarak hangi yönetim olursa olsun Belediyenin hele hele İluh Deresi gibi çok büyük çaplı bir projeye kaynak arayışını gayet doğal karşılıyorum.

Öyle ya, belediyeyi bankalardan yüksek faiz oranlarıyla borçlandıracağınıza, iyi fiyata mülk satışının daha akılcı bir çözüm olduğunu düşünenlerdenim.

Yapılacak olan satışlar sonuçta Batman ve Batman halkının hizmetine sunulacaksa bence ideolojisi ne olursa olsun destek olunması lazım.

Mesela ben HDP belediyesi yönetiminin burayı aynı koşul ve aynı fiyata satsa, belediyenin burayı birilerine peşkeş çektiğini değil, tam aksine ‘helal olsun Batmanın en büyük sorununa çözüm bulmak için çok iyi bir fiyata sattı.’ derim.

Çünkü paranın dini, dili, ırkı, rengi yoktur…

Sonuç itibariyle yaklaşık 10 gündür gündemi meşgul eden Batman Park AVM’nin arsa satışı gerçekleşmedi.

Satamayanlar ve alamayanlar için en hayırlısı buymuş diyelim…!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?