Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp'ın himayelerinde yürütülen bu proje, çölyak hastalığı konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılmasını hedefliyor.
Glüten intoleransı sebebiyle ömür boyu sürecek bir diyet programına bağlı kalmak zorunda olan çölyak hastaları için en etkili tedavi yöntemi, kesinlikle glütensiz bir beslenme düzenidir. Fakat glütensiz ürünlerin pazar yerlerinde kısıtlı bulunabilmesi ve yüksek maliyetleri, bu bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini güçleştirmektedir.
İlimizde şu anda 140 kayıtlı çölyak hastası bulunmakta olup, bu projenin temel amacı, her ay düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığımız destek ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza glütensiz ürünleri ulaştırmaktır. Her bir glütensiz gıda kolisi, 10 adet ekmek ve 17 farklı çeşitte üründen oluşmaktadır.
Sosyal Belediyecilik vizyonuyla, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını önceliklendiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz; taziye evlerine yemek ve malzeme desteği, dar gelirli ailelere günlük ücretsiz ekmek dağıtımı, yeni doğanlar için 'Hoşgeldin Bebek Paketi' ve engelli bireylerimize yönelik tekerlekli sandalye desteği gibi çeşitli sosyal yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.
Konu ile ilgili açıklama yapan Sosyal Yardım İşleri Müdür V. Murat Sütçü “Bugün burada, çölyak hastası vatandaşlarımıza temel gıda ürünlerini teslim etmenin yanı sıra, hastalık hakkında toplumsal bilinç ve farkındalık yaratma gayreti içindeyiz. Batman Belediyesi olarak, toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamak bizim için öncelik taşımaktadır. Bu vesileyle, şehrimizde her alanda değişim ve dönüşümü teşvik eden ve belediyemizin tüm kaynaklarını halkımızın hizmetine sunan Sayın Valimize, çölyak hastaları ve aileleri adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.