Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“BATMAN’IN TEKNOLOJİ BÖLGESİ: TEKNOKENT”
Batman Üniversitesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan teknokent projesinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylanmasıyla Teknokent çalışmalarına başlandığını hatırlatan Başkan Demir, Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin 22 Nisan 2017’de Resmi Gazete’de yayımlanması ile kurulduğunu belirtti.
Teknokent’in her aşamasında destek olduklarını 2018 yılında Batman Üniversitesi Ve BATSO Arasında Protokol imzalandığına işaret eden Başkan Demir “Teknokent’in kurulmasında ve Batman’a kazandırılmasında BATSO olarak çok emek verdik. Batman Üniversitesi bünyesinde 37 dönümlük bir arazi tahsisi gerçekleşti ve tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah burada teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarına yönelik üniversite sanayi işbirliği kapsamında projeler üretilecek ve bu projeler sanayide katma değere dönüştürülerek Batman ekonomisine de büyük katkı sunacaktır” diye konuştu.
Batman için önemli bir proje olan Teknokent’e maddi ve manevi her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Demir, “Teknokent, Batman’ın dinamiklerini harekete geçirecek, üniversite-sanayi işbirliği ile Batman’ın önünü açacak ciddi projeler üretecek, Batman’a yön verecektir” dedi.
Yapımı tamamlanan Teknokent’te yer almak isteyen firmaların BATSO’ya başvurduğunu dile getiren Başkan Demir “Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesinde yapımı tamamlanan Teknokent binasına iş dünyasının yer alması için girişim başlattık. BATSO olarak Teknokent’te yer alan 5 kurumdan biriyiz. Teknokent’te iş dünyasından firmaların müracaatları var. Özellikle bu konuda yazılım firmalarının başvuruları dikkat çekiyor. Teknokent binasında oluşturulacak komisyon marifetiyle orada yer almak isteyen firmalara yer tahsisi yapılacak. Özellikle marka firmaların Teknokenti’mizde yer almalarını istiyoruz. Teknokent’i BATSO ile birlikte aktif hale getirmenin çabası içinde olacağız. Yazılı firmalarına öncelik tanınmasında yarar var” dedi.
Yapımı tamamlanan 36 ofis ve 5 laboratuvarın yer aldığı Teknokent binasının “Batman’ın Teknoloji Bölgesi” olduğuna dikkat çeken Başkan Demir “Yönetim katının yanı sıra girişimci firmalar için kiralanabilir 36 adet ofis, 2 adet kuluçka ofisi, 5 adet laboratuvar ve 3 adet atölyesi bulunan Teknokent binasına şimdiye dek 3 firma yerleşti. Daha önce Teknokent yönetim kuruluna başvuran yazılı firmalarının yer talebini tekrar hatırlattık. Şu anda 3 firma Teknokent’e yerleşmiş durumda. Üniversite ile iş dünyası arasında iş birliğini artıracak olan Teknokent’in iş dünyası ile üniversitemizi bir araya getirerek yeni projelerin önünü açmaktır” şeklinde konuştu.
“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRDİK”
BATSO olarak sahip oldukları vizyon ile Batman Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Demir “Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırarak, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesini destekledik. İlimiz ve ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladık. Batman Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolüyle sanayinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladık. Sanayideki sorunlara üniversite akademisyenlerinin çözüm yollarını tezlerle ortaya koyarak çözüm üretecekler. Akademik bilginin ticarileşmesini sağlamayı hedefledik” ifadelerini kullandı.