Batman Üniversitesi Uluslararasılaşma yolunda gençler için yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Üniversite Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Doç. Dr. Musa Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Alım yürütücülüğünde hazırlanan Eurodesk Temas Noktası Kuruluş Projesi, TC. AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edildi. Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşun kabulüyle "Eurodesk Temas Noktası" olarak belirlenen Batman Üniversitesi, gençlere yönelik bilgilendirmelerde bulunacak.
Bu alanda Batman ilinde tek hizmet veren Batman Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası, Batman’daki gençlere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde eğitim görme, uluslararası gençlik projelerine dâhil olma, gençlik projeleri hazırlama ile gönüllü eğitim çalışmaları yaparak benzer konularda faaliyetler yürütecek. Eurodesk Temas Noktası ile Avrupa ve Ulusal Eurodesk ağı üyeliği sayesinde iletişim araçları, soru-cevap yardımı, ortak aramaları, 36 ülkede projeler ile ilişkili kuruluş bağlantıları, yerinde eğitim, Avrupa etkinlikleri ve eğitim programları gibi birçok aktif programdan ücretsiz olarak faydalanılabilecek.
REKTÖR DEMİR “GENÇLERİMİZİ AVRUPA BİRLİĞİ’NİN SUNDUĞU FIRSATLARDAN HABERDAR EDECEĞİZ”
Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversite adına önemli bir gelişme olan bu projenin üniversiteye ve şehre hayırlı olmasını diledi.
Eurodesk’in genel olarak Avrupa Birliği’nin gençler için sunduğu fırsatları yine gençler için en güncel ve en hızlı şekilde ulaşılabilir hale getiren bir gençlik bilgi aktarım ağı olduğunu belirten Rektör Demir “Eurodesk, gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme araçlarını kullanarak anlık, güncel, net ve ücretsiz cevap verme, yüzlerce bilgilendirme toplantısı, seminer, konferans, stand çalışması yapma ve okul ziyaretleri gibi birçok fırsatı gençler için ulaşılabilir kılmakta, bir nevi gençlik bilgilendirmesi yapmaktadır.
Gençlik bilgilendirmesi, gençlerin akademik çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri fırsatlardan haberdar edilmeleri için yapılmaktadır” dedi.
Eurodesk’in üniversitede gençlik bilgilendirmesi için bir model niteliği teşkil ettiğini ifade eden Rektör Demir, bu sayede öğrencilerimize sistematik bilgi aktarımı sağlanabileceğini kaydetti. Rektör Demir ayrıca bu proje sayesinde öğrencilerimizin uluslararası proje ve çalışmalara erişimine katkı sağlayarak hibe destekleri, öğrenim fırsatları, burslar, yurtdışı staj imkânları ve Avrupa gönüllü hizmetlerinden haberdar olabileceklerini söyledi. Gençlerin geleceğimizi şekillendireceğini, bu nedenle Batman Üniversitesinde eğitim gördükleri süre içerisinde donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için tüm projelere hassasiyetle yaklaştıklarını anlatan Rektör Demir, onların nitelikli bireyler olarak eğitimlerini tamamlamayı amaçladıklarını belirterek yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz için çalışmaların hızla devam edeceğini sözlerine ekledi.
Eğitim