Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ile Eğitimde Kalite ve İş Birliği Platformu ortaklığı ve Batman Belediyesinin destekleriyle ‘Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu’ ilimizde gerçekleşti.
Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu'na Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış bölümü İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın açılış konuşmasıyla devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran "İnsan öğrenmeye ihtiyaç duyan tek varlıktır. Gerçekten öğrenmek kelimesi çok büyük anlamlar muhteva eden bir kelime. Bizim medeniyetimiz beşikten mezara öğrenmeyi emreden, bilenle bilmeyenlerin eşit olmadığı bir medeniyet. Bizler de bu medeniyetin temsilcileri olarak öğrenme etkinliğini hayatımızın her anına her evresine koymalıyız. Bugün burada çeşitli illerden gelen eğitimci arkadaşlarımız Batmanlı öğretmenlerle öğrenmelerini gerçekleştirecekler.
'Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu' etkinliğe destek veren Sayın Valimize, Belediyemize, çalışmada iş birliği yaptığımız Batman Üniversitesi Yönetimi ile Akademisyenlerine ve sempozyuma ev sahipliği yapan Bahçeşehir Kolejine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
İki gün süren sempozyum açılış bölümünün ardından yapılan panel ile devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ebru Oğuz'un yaptığı panelde Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci "İşlevsel Bir Okul Tasarımında Temel Parametreler" konusunu, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Dilekçi "21. Yüzyıl Becerileri Işığında Öğretmenlik Mesleği" konusunu ve Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Sözer "Eğitimde Kalıp Yargı ve Davranışların Sorgulanması" konusu anlattılar. Panelin sonunda moderatör ve panelistlere katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi. Panelin ardından sempozyum ilk gün 12, ikinci günde 12 atölye çalışmalarıyla devam etti.
İkincisi Ümit Dursun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Dr. İsmet Kaya "Değişen Dünya Eğitimi Yeniden Düşünmek", Feridun Korkmaz "Okulda Deneyimlere Dayanan Bir Yolculuk" ve Hatice İĞSEN "Küresel Düşün, Yerel Hareket Et; İklim Eylem Planı Projesi Lise Yarışmaları" konulu sunumlarını yaptılar. Panelin ardından sempozyum kapanış bölümü ile katılımcılara verilen teşekkür plaketleriyle sona erdi.
Eğitim