İlk olarak TOBB Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul bünyesinde Müdürlüğümüzce yürütülen DİKA destekli "Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" kapsamında kurulan ‘Tasarım ve Modelleme Laboratuvarı, Greenbox Stüdyosu ve Ses Kayıt Teknolojileri Stüdyosu’nu gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ziyaretinin ardından Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesine geçen İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ‘Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi’ kapsamında okulda kurulumu tamamlanan ‘Yazılım ve Kodlama Laboratuvarı, İncubationRoom ve Game TestingCorner Oyun ve Animasyon Uygulama’ alanlarında incelemelerde bulundu. Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi kapsamında iki okulumuzda kurulan uygulama alanları hakkında Proje Koordinatörü Mehmet Önder Turan ve Proje Eğitim Koordinatörü Nesim Taymur'dan bilgi aldı.
Ziyaret sırasında konu ile değerlendirme yapan Müdür Kurtaran, ağustos ayı sonunda eğitimlere başlayacak olan oyun animasyon merkezlerinin Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran "2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen, eş finansmanı Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından sağlanan yaklaşık 3 milyon liralık bütçeye sahip 'Dijital Sektörde Ben de Varım' projesi, öğrencilerimizi ortaöğretimden itibaren dijital dünyaya hazırlayarak oyun ve animasyon alanlarında istihdam edilebilirliklerini sağlayacak büyük bir proje.
Proje kapsamında sektörle iş birliği halinde sektörel firmaların desteklerini alarak öğrencilerimize profesyonel eğitimler verilecektir. Öncelikle 30 kişilik Görsel Sanatlar ve Yazılım öğretmenlerinden oluşan ekip aldıkları profesyonel eğitim ile öğrencilere profesyonel eğitim vereceklerdir. Lise düzeyinden itibaren aldıkları eğitim ile öğrencilerin oyun ve animasyon alanlarında kalifiyeli eleman olarak yetişmesi sağlanacak, bu öğrencilerimizin sektörde istihdam edilebilirlikleri artacaktır. Yine proje süreci boyunca ortaya çıkan ürünlerle okul ve öğrencilere maddi olanaklar sağlanacaktır.
Proje boyunca okullarımıza Tasarım Laboratuvarı, Yazılım Laboratuvarı, Ses Stüdyosu, Oyun ve uygulama geliştirme alanlarını kurulacak. Öğrencilerimize PC/Mobil Oyun, Mobil Uygulama ve Animasyon alnında uzun süreli beceri eğitim verilecektir.
'Dijital Sektörde Ben de Varım' projesi ile ülke genelinde dijital sanat alanında müfredat geliştirmeye ön ayak olarak Güzel Sanatlar Liseleri bünyesinde Dijital Sanat derslerinin temellerini atmayı amaçlamaktayız.
Projenin ilimizde uygulanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve Dicle Kalkınma Ajansına ilimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi