USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

99. YIL COŞKUSU!

Batman’da 28 Ekim Cuma Günü Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri, 29 Ekim Cumartesi Günü Kabul Töreni ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ile devam etti.

99. YIL COŞKUSU!
29-10-2022 14:16
29-10-2022 14:20
BATMAN
Google News

VALİ CANALP, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Vali Ekrem Canalp, Valilik makamında protokol üyelerinin, askeri erkan, emniyet mensupları, kamu kurum yöneticileri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin tebriklerini tek tek kabul ederek, katılımcıların bayramını kutladı.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA TÖRENİ YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Tebrikat töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Valilik karşısında Turgut Özal Bulvarı’nda düzenlenen kutlama tören ile devam etti.

Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan ile birlikte tören aracı üzerinde öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan kutlama töreni; şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Ekrem Canalp “Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılını büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz.

 

Cumhuriyetimiz 99 yıl önce bugün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir.”  İfadeleriyle ilan edilmiştir.

O günden bugüne Cumhuriyetimiz, Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını gösteren bir yönetim şekli olmuştur.

Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, milletimim bekasının ve dünyada hak ettiği yeri almasının yönetim biçimidir Cumhuriyet. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş ve devletimiz dünyanın büyük ekonomisi ve güçlü ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.

Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki mevcut tüm olumsuzluklara rağmen; ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde, büyük bir millet ve devlet olmanın gereği devletimiz sayısı milyonları aşan vatansız insana kucağını açmış, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymıştır.

Her yerde, her ferdimizle, milletçe, devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.

Biliyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında, vakit tek yürek olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.

Dün olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladığımız bugün de birlik ve beraberliğimizi korumaya ve millî dayanışmaya ihtiyacımız var.  Geçmişimizden aldığımız güçle, daha çok çalışarak, geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla yürümeliyiz.

Milletçe, en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak, büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz.

Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Bugün geldiğimiz noktadan daha ileriye ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan büyük Türk Milleti, Cumhuriyetimizle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir. Bugün, mazlum milletlerin sesi olan bir devletimiz varsa, Cumhuriyetimizi kuran milli ruh, milli şuur, milli duruş sayesindedir. Yegâne kalemiz bu ruhtur. Bu şuurdur. Bu ruhun yenemeyeceği düşman, bu şuurun aşamayacağı engel yoktur. 

Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı tarihimiz boyunca her daim yeniden doğuşlara ve yürüyüşlere imza atmış olan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koymuş hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Büyük Türk Milletinin ve siz değerli Batmanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin gösterisi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon ile atletizm dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesini ardından kutlama programı, tören geçişiyle sona erdi.

Programa; Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, protokol üyeleri, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Kim Kazanır?
E-GAZETE TÜMÜ
22 ARALIK 2023 CUMA
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Çorum FK3679+41
2Şanlıurfaspor3675+50
3Esenler Erokspor3662+42
4Amed Sportif3660+27
524Erzincanspor3658+16
6Ankaraspor3658+16
7Somaspor3657+19
8Düzcespor3652+9
9Menemenspor3651+13
10Hes İlaç Afyonspor3647+1
11İnegölspor3647-13
12Isparta 32 Spor3646+1
13Arnavutköy Belediye3646-1
14Bursaspor3646-6
15Nazilli Belediyespor36460
16Batman Petrolspor3645-4
17Tarsus İdman Yurdu3621-99
18Bayburt Özel İdare Spor3619-43
19Sivas Belediyespor3615-69