YILMAZ “ZULME SESSİZ KALINMAMALI”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, İsrail’in Filistin halkına yönelik politikalarına sert tepki gösterdi.

YILMAZ “ZULME SESSİZ KALINMAMALI”
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekerek, zulme sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

İl Başkanı Yılmaz, Filistinlilere desteğin sürdürülmesinin önemine değinerek “Filistinlilerin yanındayız. Onların yaşadığı zulme karşı tepkimizi sürdürmeliyiz” dedi. Ayrıca, İsrail’e karşı boykot çağrılarının altını çizdi ve bu boykotların İsrail’i ekonomik ve siyasi açıdan zayıflatmada önemli bir araç olduğunu belirtti. “Bu boykotları büyüterek, daha geniş bir kitleye yaymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“İSLAM DÜNYASI BİRLEŞMELİ”

İl Başkanı Yılmaz, açıklamasında İslam dünyasının Filistin davasında birlik olması gerektiğini de vurguladı. “İslam ülkeleri ve hümanist dernekler başta olmak üzere, tüm dünyanın Filistin’e sahip çıkması gerekir. Sadece bireysel tepkiler yetmez, bu insanlık dramını durdurmak için daha güçlü adımlar atılmalıdır” diye konuştu. Filistin’e yardımların sürmesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, insanlık vicdanının harekete geçmesi gerektiğini belirtti. “Mazlum Filistin halkının yanındayız ve onların haklı davalarında sonuna kadar destekçiyiz” diyerek Filistin halkına olan desteğini yineledi.

“GAZZE’DE BÜYÜK BİR İNSANİ KRİZ YAŞANIYOR”

İl Başkanı Yılmaz, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ciddi bir insani krize yol açtığını ifade etti. 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılar sonucunda, Eylül 2024 itibarıyla Gazze’de 42.000’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bu ölümlerin büyük çoğunluğunun siviller olduğunu belirtti. Yılmaz, milyonlarca kişinin yerinden edildiğini ve özellikle savunmasız grupların bu durumdan ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı. Gazze’deki krizin yalnızca insanları değil, hayvanları da olumsuz etkilediğini ve bu durumun insan ve hayvan hakları savunucuları tarafından daha fazla dikkate alınması gerektiğini söyledi.

“İSRAİL SINIR TANIMIYOR”

İsrail’in saldırılarını Lübnan ve Suriye’ye taşımasına da değinen İl Başkanı Yılmaz, İsrail’in dünya barışına büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu. “İsrail, barbarlıkta sınır tanımıyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden şehirleri bombalıyor ve savaş kurallarını hiçe sayıyor. Ne yazık ki, dünya bu zulme sessiz kalıyor” dedi. Açıklamasını “Zafer, mazlum halkların olacaktır” diyerek bitiren Yılmaz, Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini ve bu soykırımın en kısa sürede sona ermesini diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.