“YEREL BASININ YANINDAYIZ”

Bir Kalp Bin Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Mercimekçi, son günlerde yerel basına verilen desteklerin kesilmesiyle ilgili çeşitli endişeler üzerine bir açıklama yaptı.

“YEREL BASININ YANINDAYIZ”
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Bir Kalp Bin Umut Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Mercimekçi, yerel basının demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu basın organlarının toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda hayati bir rol üstlendiğini belirtti.

“YEREL BASININ ÖNEMİ”

Başkan Mercimekçi, yerel basının yalnızca bir haber kaynağı olmadığını, yerel kültürün, dilin ve kimliğin korunmasında da önemli bir unsur olduğunu ifade etti. Desteklerin kesilmesinin bağımsız ve tarafsız haberciliği zora sokacağını ve yerel halkın doğru bilgiye ulaşmasını engelleyebileceğini söyledi.

DESTEK ÇAĞRISI

Yeni ve yaratıcı finansman modellerinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Başkan Mercimekçi, yerel basın temsilcileri ile sürekli diyalog ve işbirliği içinde olunmasının önemine dikkat çekti. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile işbirliği yaparak yerel basının karşılaştığı sorunların çözümüne katkı sağlanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Mercimekçi, yerel basına verilen desteklerin kesilmesinin yaratacağı olumsuz etkileri en aza indirmek için tüm paydaşları sorumluluk almaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.