VERGİDE ADALET TALEBİ SÜRÜYOR

Batman’da sağlık çalışanları, 29 haftadır her çarşamba günü düzenledikleri eylemlerle ‘Vergide Adalet’ talep ediyor.

VERGİDE ADALET TALEBİ SÜRÜYOR
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası adına açıklama yapan Dr. Serdar Keskin, sağlık çalışanlarının vergi yüküne karşı seslerini yükseltmeye devam ettiklerini belirtti. Eylemler, ülke genelinde farklı sağlık merkezlerinin önünde gerçekleşiyor.

2023 yılına ait Sayıştay raporunda, kamu kurumlarının büyük kısmının harcamalarını raporlamadığı ve bu harcamaların usulsüz şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Raporda, özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 1555 banka hesabının Sayıştay’a bildirilmediği ve 86 kamu idaresinin özel ödenekler ve yardımlarla ilgili bilgi vermediği vurgulandı. Raporda kamu kaynaklarının nasıl harcandığına dair net bir bilgi bulunmadığı ve usulsüz yapılan ödemelere dair soruşturma açılmadığı ifade edildi.

“VERGİ KAÇAKÇILIĞI VE GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK”

Gelir İdaresi’nin verilerine göre, 2021-2023 yılları arasında yapılan 45 binden fazla yat ve tekne satışında yüksek miktarda vergi kaybı tespit edildi. 15 bin birey ve 1527 şirketin, satış bedelini düşük göstererek 1.4 milyar lira tutarında kayıt dışı gelir elde ettiği ortaya çıktı. Dr. Keskin, yüksek kâr elde eden kesimlerin vergi kaçırdığını, buna karşın halkın yüksek vergi oranlarına maruz kaldığını belirterek, bu adaletsizliğin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“BAKAN ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMALARI YETERLİ DEĞİL”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergide adaleti artırmak amacıyla kayıt dışıyla mücadele hız kesmeden sürüyor” açıklaması ise sağlık çalışanları tarafından yeterli bulunmadı. Dr. Keskin, bu açıklamanın, çalışanların yükünü hafifletmediğini ve halkın yaşadığı ekonomik zorlukları görmezden geldiğini belirtti.

Sağlık çalışanları, %35’e varan vergi kesintisinin adaletsiz olduğunu belirterek, en fazla %15 oranında sabit bir vergi kesintisinin uygulanmasını talep ediyor. Dr. Serdar Keskin, 29 haftadır devam eden bu mücadelenin sonuç alınana kadar sürdürüleceğini vurguladı ve halkı bu mücadeleye destek vermeye çağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.