VEKİL EKMEN, YANGIN İHALELERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 17 Mayıs 2024 tarihli Tasarruf Genelgesi gerekçe gösterilerek orman yangınlarıyla mücadele amacıyla çıkılan ihalelerin iptal edildiğini duyurmuş ve ilgili mercilere bunun nedenini sormuştu.

VEKİL EKMEN, YANGIN İHALELERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

İddiaların Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanması üzerine Ekmen, Mersin’in 7 ilçesinde yangın söndürme ihalelerinin iptal edildiğini belgeleriyle ortaya koydu.

YANGIN SÖNDÜRME İHALELERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Ekmen, 30 Haziran tarihinde, Tasarruf Genelgesi kapsamında bazı yangın söndürme hizmet ihalelerinin neden iptal edildiğini sosyal medya platformu X üzerinden sormuştu. Ekmen konuyla ilgili iki paylaşımında “Bu vesileyle soralım, tasarruf genelgesi sonrası, orman yangınları için tedbir olarak açılan yeni orman yolları işlerinin hazırlıkları durdurulup, ihaleye çıkmış olanlar iptal edildi mi? Tasarruf genelgesi nedeniyle yangınla mücadeleyle doğrudan ilgili onlarca ihale iptal edilmiş. İhale iptal kayıtlarında bu açıkça gözüküyor. Bu nasıl bir dağınıklıktır?” dedi.

TARIM BAKANI VE MALİYE BAKANINA İKİ ÖNERGE SUNDU

Ekmen, ayrıca iptalin sebeplerini, 1 Temmuz’da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazılı soru önergesiyle sordu. 2 konuyu TBMM Genel Kurul’una taşıyan Ekmen “Sayın Başkan, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları riski ve tehdidi artmaktadır. Orman yangınlarıyla kalıcı bir mücadelenin yanında her sezon alınması gereken tedbirler vardır. Bu yıl orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yapılması gereken ihalelerin tamamı tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edilmiştir.

Osmaniye, Gaziemir, Dalaman, Bergama, Marmaris ve Köyceğiz’deki traktör yolları, yangın havuzu, orman yolu ve yangın gözetleme kuleleri ihaleleri iptal edilmiştir. Bu ihalelerin her birinin yaklaşık bedeli 600 bin ile 1 milyon TL arasında değişmektedir. Yani iptal edilen 20 ihalenin bedeli ilgili Tarım Orman Bakanlığının bindiği Mercedes’in değeri kadardır. Bütün ormanlarımız için alınacak tedbirler Sayın Bakanın bindiği Mercedes’ten daha değersiz olamaz. Mercedeslerin tasarruf genelgesi kapsamı dışında tutulduğu bir yerde bu vahim hatadan hemen vazgeçilmeli, ormanları korumak için gereken ihaleler behemehâl yapılmalıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.