VALİ CANALP “TERÖRLE DEĞİL, COŞKUYLA ANILIYORUZ”

Batman Valiliği himayelerinde, Sason Kaymakamlığı, Sason Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destek ve koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’ ilçe merkezinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 

VALİ CANALP “TERÖRLE DEĞİL, COŞKUYLA ANILIYORUZ”
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival; mehteran takımının gösterisiyle ve Sason balının açık artırma ile satışa sunulduğu programda, festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilmesiyle devam etti.

“GEÇEN YIL SASON FESTİVALLİNİ 10 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından konuşan Vali Ekrem Canalp “İki yıl önce Gercüş’te yola çıktık. Bağbozumu festivali düzenledik. Geçen yıl dedik ki; ilkini Gercüş’te yaptık, bu yıl beş ilçemizin beşinde de beş festival düzenleyeceğiz. İlçelerde yapmış olduğumuz festivaller her biri birbirinden coşkulu, her biri birbirinden heyecanlı geçti. Her bir festivalde de şunu anladık ki; festivallerin arkası gelirse her yıl katılım artarak devam edecektir. Geçen yıl Sason Festivallini 10 bin kişi ziyaret etti. Umut ediyorum ki yıl bu rakam daha da artacak. Festivaller ne işe yarayacak; bu festivaller öncelikle ilçelerimizi, beldelerimizi ve Batmanımızı tanıtmaya yarıyor. İkincisi insanlarımızın çalışmaya ihtiyacı olduğu kadar, eğlenmeye de hakkı vardır. Aynı zamanda festivaller hepimizin beraberce eğlenmeye imkan sağlayan sosyal organizasyonlardır.  Bundan da öte; bu festivaller köylülerimizin üretmiş olduğu ürünlerin bire bir tanıtımını yapıyoruz. Bunların hepsinden önemli olan bir şey var; birlik ve beraberliğimize imkan sağlayan harikulade organizasyonlar olarak bu festivalleri düzenliyoruz. Aynı zamanda ilçelerimizde yapmış olduğumuz yatırımları da bir kez daha ilçe halkına anlatma imkanı buluyoruz. Bu çerçevede Sason’daki hükümet konağımız, bitti hizmet vermeye başladı. Aynı şekilde temelini atmış olduğumuz gençlik merkezi ve kütüphanemizin inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki yıl hizmete bunu da hizmete açmış olacağız” dedi.

“MERETO DAĞI’NA ÇIKMAK, ARTIK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI”

Geçen yıl Mereto’nun zirvesine yol yapacaklarının sözünü verdiklerini ifade eden Vali Canalp “Şu anda dört çarpı dört aracınız olmazsa dahi normal bir araçla rahatlıkla Mereto’nun zirvesine çıkabiliyor. Dün 500’e yakın insan festival etkinlikleri kapsamına Mereto Dağı’nın zirvesini ziyaret etti. Biz burada festival yaparken, Mereto’nun zirvesinde şenlik yapma imkanı bulduk” diye konuştu.

“GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ARTIK TERÖRLE DEĞİL, YATIRIM VE İSTİHDAM VE DAĞLARIN ZİRVELERİNDE YAŞANAN COŞKUYLA ANILACAK”

Vali Canalp “Bütün bunlar neyi gösteriyor; bunlar bize bambaşka bir tabloyu gösteriyor ve hikayeyi anlatıyor. Geçmişte terör dediğiniz zaman insanların aklına Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyordu. Ama artık insanlarına aklına terör dediğinizde Güneydoğu Anadolu Bölgesi gelemeyecek. Artık istihdam, yatırım, dağların coşkusunu, heyecanını yaşamak dediğinizde  Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanların aklına gelecek. Bu çerçeve içerisinden önümüzdeki yıllarda bu festivallerin her birisi her bir ilçemizde bambaşka bir havanın ortaya çıkmasına da teşkil edecek işler olacak.

Yakın zaman içerisinde inşallah Gıda İhtisas (OSB) Organize Sanayi Bölgemizde artık yatırımcılarımıza parselleri tahsis etme imkanımız olacak. Üçte birlik kısmı, Gıda İhtisas OSB, Üçte birlik kısmı da karma OSB olarak faaliyete geçireceğiz. Sason’da üretmiş olduğumuz tüm tarımsal ürünleri nihai ürün haline getirip, katma değeri yüksek ürünler olarak ulusal ve uluslararası piyasalara ulaştırma imkanına kavuşacağız. Aynı zamanda Samanyolu Tekstil Kenti de faaliyete geçirdiğimiz zaman Sason’da ben çalışmak istiyorum diyen her genç, kadın ve yetişkin çalışma imkanı bulacak. Sason’da artık işsizlikten kimse söz edemeyecek” şeklinde konuştu.

“BATMAN, SADECE ALTININ TİCARETİNİ DEĞİL, TÜRKİYE’DE ÜRETİMİNİ YAPAN BİRKAÇ YERDEN BİR TANESİ OLACAK”

Bunların dışında Batman’da küçük sanayi siteleri de kurmaya karar verdiklerini belirten Vali Canalp “Batman’da 564 kuyumcu esnafı faaliyet göstermektir.  Kuyumcu esnafından birileri ön ayak olsa da, ‘Batman’da sadece altının ticaretini yapmasak, altın ve gümüşün işletme tesisini, kooperatifini kursak’ fikriyle yola çıktık. Bu gün kuyumcularımızla yakında kooperatifi hayata geçirme aşamasına geldik. Yani Batman sadece altının ticaretini değil, Türkiye’de üretimini yapan birkaç yerden bir tanesi olacak. Biz altın ve gümüşün imalathanelerini yaparken, bu girişime kim ayak oldu biliyor musunuz; iki Sasonlu kuyumcu esnafı öne çıktı, ‘biz bu işe ön ayak olmaya varız’ dediler. Bu esnaflardan bir tanesi biraz önce burada Sason balını açık artırmayla alan Abdullah Tunç Bey’dir. Bu işe önderlik yaptığından dolayı kendisini tebrik ediyorum.

Değerli Sasonlular eğer Sason’da, Batman’da terör yoksa ortaya çıkan sonuç Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli ürünleri ve sektörleri buradadır demektir. Bizim ihtiyacımız olan şey şiddet ve terör değildir. Bizim sadece yatırıma, refaha ve geleceği yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var. Sizlerle beraber bunu da başaracağız” dedi.

İki gün süren festivalin kapanış programına katılan Vali Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Sason Kaymakamı Furkan Başar ile birlikte alanda kurulan yöresel ürünlerin stantlarını tek tek gezerek, üretici ve çiftçilerle bir süre sohbet etti.
Programa; Vali Canalp’ın yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gece geç saatlere kadar devam eden festival açık hava konseri ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.