ULUSAL İŞİTME TARAMA PROGRAMI REFERANS MERKEZİ AÇILDI

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelindeki doğum hastanelerinde uygulanan Yenidoğan İşitme Tarama Programı, Batman’da da hizmete girdi.

ULUSAL İŞİTME TARAMA PROGRAMI REFERANS MERKEZİ AÇILDI
Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-

Daha önce riskli olarak tespit edilen ve tarama testinden geçmeyen yıllık ortalama 1000 bebek, ileri tanı ve tedavi için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yönlendiriliyordu. Bu süreçteki randevu gecikmeleri ve maddi zorluklar ailelerin tedavi sürecini aksatıyordu.

BAŞKA İLE GİTMEYE GEREK KALMADI

Batman Valiliği’nin çabaları sonucu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından referans merkezi olarak belirlendi. Yeni merkez, yıllık yaklaşık 1000 bebeğin başka illere sevkini önleyecek ve işitme kaybı şüphesi olan bebeklerin ileri tetkiklerini yerinde yapacak.

‘YENİ İŞİTME TESTLERİ RADYASYON TEHLİKESİ İÇERMİYOR’

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya yeni başlanan klinik ABR (İşitsel Beyinsapı Davranımı)  ve klinik otoakustik emisyon olarak adlandırılan testlerle ilgili İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Semih Canpolat, bu testlerin hastaların doğal uykusunda yapılan elektrofizyolojik ölçümlerin yapıldığı ve  bu ölçümlerin radyasyon tehlikesi içermediği, herhangi kesi işlemi gerekmediği ve hastaya hiçbir şekilde zararı bulunmadığı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.