“TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ DEHŞETİNE SEYİRCİ KALMAYALIM”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, toplu balık öl Ilısu Veysel Eroğlu Barajı göl havzasında günlerdir toplu balık ölümleri yaşandığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

“TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ DEHŞETİNE SEYİRCİ KALMAYALIM”
Yayınlama: 21.07.2024
A+
A-

Oymataş Bediya, kavşak ve köylerinde yaşanan bu gelişme son derece endişe vericidir Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa “Sayın Nizamettin İzgi’nin iki gün önce gündeme bir paylaşımla taşıdığı toplu balık ölümleri ile ilgili tarafıma ulaştırılan dehşet verici fotoğrafları kamuoyu ile paylaşıyorum.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu toplu balık ölümleri ile ilgili bir çalışma yaptı mı, yapmamışsa neden?

İlimizin 5 milletvekilini de duyarlı olmaya, sorunla ilgili bilgi almaya ve kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyorum.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bu sorunun takipçisi olacağız. BOTAŞ boru hattından bir sızma yok olsaydı bu görülecekti şu halde bu toplu balık ölümlerinin nedeni nedir?

Birileri ilaçla, dinamitle veyahut jeneratörlerle avlama yapsa bu vahim katliam yaşanır mı bilemiyoruz.

Bunu açığa çıkarmak Tarım İl Müdürlüğüne düşer. Su Ürünleri Mühendislerinin sorunu araştırıp, balık ölümlerinin nedenini açığa çıkarması için ilgili kurumu ve denetimden sorumlu Batman ve Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İklim Değişiklik Müdürlüklerini göreve, halkımızı, yerel ve yaygın basın/medya temsilcileri ve kamuoyunu duyarlı olmaya ve sosyal medyada tepki göstermeye davet ediyoruz” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.