SONBAHAR TEMİZLİĞİ’NDE ANLAMLI FİNAL

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sonbahar Temizlik Kampanyası, kentte çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık’ın katılımıyla Belediye önünden Esentepe’ye kadarki ana cadde temizlendi.

SONBAHAR TEMİZLİĞİ’NDE ANLAMLI FİNAL
Yayınlama: 26.10.2024
A+
A-

Etkinliğe Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık’ın yanı sıra Belediye Eş Başkan Yardımcıları Çiğdem Demir Sevim, Saadet Özlem Tüzün, Mehmet Beğde ve Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Sözcüsü Hasan Argunağa, belediye birim müdürleri ve birçok vatandaş gönüllü olarak katıldı.

Ana cadde temizliğine başlamadan önce konuşan Eş Başkan Gülistan Sönük, Batman’daki sivil toplum kuruluşları (STK), Çevre Gönülleri Derneği, Batman Barosu ve birçok STK temsilcisinin desteğiyle kentin en işlek ve en geniş caddelerinden biri olan Diyarbakır Caddesi’nde kampanyanın finalini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ve bu etkinlikle birlikte çevre temizliği konusunda güçlü bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİNİ TOPLUMA YAYMAK”

Kampanyaya destek veren tüm vatandaşlar, STK’lara, siyasi parti temsilcilerine ve belediye yönetimine teşekkür eden Eş Başkan Gülistan Sönük, çevre temizliğinin yalnızca belediyenin değil, toplumun her bireyinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Elbette biz belediye olarak kentimizi temiz tutacağız diyen Eş Başkan Sönük, esas amacın ise şehirde kalıcı bir temizlik kültürü oluşturarak, çevre bilincini topluma yaymak olduğunu ifade etti. Kampanyanın final etkinliği sırasında yapılan temizlik çalışmalarının, kentin çevre bilinci için önemli bir milat olduğunu dile getiren Eş Başkan Sönük, vatandaşları her defasında çöplerini yere atmadan önce bu anları hatırlayacağına inandıklarını söyledi. Sağlıklı bir yaşamın temiz çevrelerden geçtiğini vurgulayan Eş Başkan Sönük, tüm Batman halkını bu sorumluluğa ortak olmaya davet etti.

“KİRLETMEZSEK TEMİZLİĞE DE GEREK KALMAZ”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Sözcüsü Hasan Argunağa, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin 2001 yılından bu yana, kentte daha yaşanabilir bir çevre için mücadele ettiğini vurguladı. Kent temizliğinin belediyenin görevi olduğunu ancak asıl sorumluluğun tüm vatandaşlara ait olduğunu belirten Argunağa “Bir toplum kendini değiştirmedikçe, gerçek bir değişim yaşayamaz. Bizlere düşen görev, sorumluluk bilinciyle kentimizi temiz tutmaktır. Bu kampanyanın amacı yalnızca çevredeki kirliliği temizlemek değil, topluma çevreyi kirletmeme mesajı vermektir. Eğer çevremizi temiz tutarsak, zaten temizliğe ihtiyaç kalmayacaktır. Herkesin evinin önünü temizlediği eski kültür ne yazık ki kayboldu. Kentimizi temiz tutmak hepimizin görevidir. Hem dini inancımız gereği ‘temizlik imandandır’ kültürüyle büyüdük hem de modern kentlerde çevreyi kirletmek kabul edilemez” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Eş Başkanlarla birlikte etkinliğe destek veren katılımcılar belediyenin önünden Esentepe’ye kadar hem cadde ve kaldırımlardaki çöpleri topladı hem de vatandaşları da etkinliğe destek olmaya çağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.