“SAĞLIK HİZMETLERİ YAP-BOZ YÖNETMELİKLERLE YÜRÜTÜLEMEZ”

Batman’da SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Batman Şubesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliklere karşı bir basın açıklaması düzenledi.

“SAĞLIK HİZMETLERİ YAP-BOZ YÖNETMELİKLERLE YÜRÜTÜLEMEZ”
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Batman’da SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Batman Şubesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliklere karşı bir basın açıklaması düzenledi. “Sağlık Hizmetleri Yap-Boz Yönetmelik ve Kanunlarla Yürütülemez! İhtiyacımız Olan Halk ve Emekçiler Yararına Bir Sağlık Sistemidir!” sloganıyla yapılan açıklamayı, SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün okudu.

YÖNETMELİK TASLAĞINA TEPKİLER

Tüzün, kamuoyuna sızdırılan taslağın, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarını göz ardı eden bir yapıda olduğunu belirtti. Taslak metin, birinci basamak sağlık hizmetlerini metalaştıran, koruyucu sağlık hizmetlerini geri plana atan ve sağlık çalışanlarını performans baskısı altına alan bir düzenleme olarak eleştirildi. Özellikle hekimlerin işletme sahibi gibi çalıştırılmaya zorlanması ve ASM’de (Aile Sağlığı Merkezi) görev yapan ebe ve hemşirelerin yok sayılması tepki çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.