SAĞLIK EMEKÇİLERİ 28 HAFTADIR VERGİDE ADALET TALEP EDİYOR

Sağlık emekçileri ‘Sağlık Emekçilerine Vergi Kesintisi Soyguna Dönüştü! Mücadele Etmekten Başka Çaremiz Kalmadı’ şiarıyla Kültür Aile Sağlık Merkezi’nde 28. hafta Vergide Adalet eylemlerini gerçekleştirdi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ 28 HAFTADIR VERGİDE ADALET TALEP EDİYOR
Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Gündoğdu’nun okuduğu basın metninde, sağlık çalışanlarının uzun süredir devam eden vergi adaletsizliğine karşı mücadelesi vurgulandı.

Eylemde, Türkiye genelinde aile sağlığı merkezleri, hastane bahçeleri ve vergi daireleri önlerinde sürdürülen protestoların devam ettiği belirtildi. Emekçilerin, enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları zorluklara dikkat çekilirken, ücretlerindeki vergi kesintilerinin adaletsizliği vurgulandı.

Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergide adalet sağlanacağına dair sözlerinin yerine getirilmediği ve yapılan vergi kesintilerinin artarak devam edeceği ifade edildi. Bakan Şimşek’in “enflasyon düştüğünde zaten vergide adalet sağlanmış olacak” açıklamalarının yanıltıcı olduğu belirtilerek, hükümetin ekonomik politikalarının halk üzerindeki olumsuz etkileri eleştirildi.

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR) verilerine göre, sağlıklı beslenmenin maliyetinin günlük 890 lirayı geçtiği ve yoksulluk sınırının 73 bin 651 TL olduğu bir dönemde, düşük ücret ve yüksek vergi kesintilerinin haksızlık yarattığı ifade edildi. Ayrıca, tasarruf tedbirleri nedeniyle işten çıkarılan temizlik personelinin ve sağlıksız ortamlarda eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlara da dikkat çekildi.

Ekim ayında TBMM açıldığında, vergi adaletinin sağlanması ve sabit gelirlilerin yükünün azaltılması için milletvekillerine çağrıda bulunuldu. Talepler arasında %35 olan vergi kesintisinin %15’e düşürülmesi ve adaletsiz vergi uygulamalarının sona erdirilmesi yer aldı.

Sağlık emekçileri, taleplerine ulaşana kadar eylemlerine devam edeceklerini ve halkın destek olacağına inandıklarını belirterek mücadelelerine devam edeceklerini vurguladılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.