RAMANLI VE HÜR GENÇLİK’TEN ‘KÜRTÇE’ TEPKİSİ

RAMANLI VE HÜR GENÇLİK’TEN ‘KÜRTÇE’ TEPKİSİ
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’da yaya geçitlerinde Kürtçe uyarı yazısının silinmesine tepki gösterdi. HÜR Gençlikte yaya geçidinde eylem yaptı.

Ramanlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İşte bu zihniyet yüzünden yıllardır OSB ve Bismil gibi tehlikeli yollarda insanlarımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz. Kurumların aklı, fikri, emeği ve imkanı, yolları güvenli hale getirmek için kullanılacağına, halkın diline tahammülsüzlükle adeta heba ediliyor. Buradan tekrar hatırlatıyorum: Kürtçe kaybetmez, hazmedemeyen kaybeder!” dedi.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları da yaya geçidinde eylem yaparak Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi.

HÜR Gençlik eylemde Kürtçe dövizlerle, “Em êrîşên li ser zimanê dayikê qebûl nakin! Em jî bi zimanê xwe dibêjin ‘pêşî peya’.” (Ana diline yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Biz ana dilimizle diyoruz ki: Önce yaya)” diyerek Kürtçe yazıların silinmesini protesto ettiler.

HÜR Gençliğin paylaşımını alıntılayan Ramanlı, “Destê we sax be. Zimanê me hebûna me ye. Em ê her dem li zimanê xwe xwedî derkevin.” (Elinize sağlık, dilimiz varlığımızdır. Biz her zaman dilimize sahip çıkacağız) diyerek HÜR Gençliği tebrik etti.

“KÜRTÇE UYARI YAZISINDAN DAHA DOĞAL NE VAR?”

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir “Son zamanlarda anadilimize yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Orada silinin yazılar herhangi bir siyasi kesimi veya bir topluluğun dili değil tüm Kürt halkının dilidir. Halk için yapılan bir trafik kuralı yazısını halkın kendi diliyle yazmaktan daha doğal ne var? Bizlerde bugün burada kendi dilimizde ‘önce yaya’ dedik ve demeye de devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.