RAMANLI “BÖLGESEL AYRIMCILIĞA SON VERİLMESİ GEREKİYOR”

Van’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bölge illerinin çoğunda yaşanan uçak sefer sayılarının yetersiz olduğuna dikkati çekerek bölgesel ayrımcılığa son verilmesi gerektiğini söyledi.

RAMANLI “BÖLGESEL AYRIMCILIĞA SON VERİLMESİ GEREKİYOR”
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Bir dizi programa katılmak üzere Van’a giden HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve İl Yönetimi ile birlikte kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Van’ın kronikleşmiş sorunlarıyla ilgili konuşan Ramanlı, uçak seferlerinin yetersizliği, çevre yolu sorunu, işsizlik, stadyum ve otogarın yetersiz kalmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“VAN’IN YIĞINLA PROBLEMİ VAR”

Van’ın sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Ramanlı “Her şehrin olduğu gibi Van şehrimizin de yığınla problemi var. Öteden beri aslında hem bir denizinin olması hasebiyle doğal güzelliklere sahip olan Van’ın hem dağlı kesimi itibariyle tabiat anlamında çok büyük arzuları olan Van’ın maalesef istenilen düzeyde bir gelişim kat etmediğini hepimiz görüyoruz. Bundan gerçekten hepimiz üzüntü duyuyoruz.

Çünkü Van’ın insanı da Van’ın doğası da Van’ın coğrafyası da gerçekten güzel, doğal ve işlemeye müsait. Şehir merkezinin elbette sorunları var ama her yerde olduğu gibi maalesef Van’ımızda da bir işsizlik problemi had safhada devam ediyor. Yatırımların gelmemesi, üretim, istihdam alanlarının genişletilememesi sebebiyle belki onlarca yıllık bir çatışma sürecinin verdiği güvensizlikle maalesef gençlerimize yeteri iş olanakları sağlanabilmiş değil. Zaman zaman bazı projeler, bazı yatırımlar gündeme gelse de bunlar sadece sözde kalıyor ve bir biçimde pratiğe geçirilemiyor. Umuyor ve diliyoruz ki biz de Van’ımızın da memleketimizin de sesi olmak suretiyle yatırımların Van’a kazandırılabilmesi ve işsizliğin bir ölçüde minimize edilebilmesi için elimizden gelen katkıyı yapalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.