“PLANLI, SAĞLIKLI VE YAŞANILABİLİR BİR KENT HEDEFLİYORUZ”

Batman Belediyesi, kentteki imar plan değişiklik taleplerini değerlendiriyor.

“PLANLI, SAĞLIKLI VE YAŞANILABİLİR BİR KENT HEDEFLİYORUZ”
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı teknik personel ile Belediye İmar Komisyonu, yurttaşlardan gelen imar plan değişikliği başvurularını ve taleplerin imar mevzuatına uygunluğunu ve kentin planlı gelişimine katkısını değerlendirmek amacıyla sahada incelemelere başladı.

İmar plan değişikliği için başvuran vatandaşların talepleri, teknik personel ve imar komisyonu tarafından yerinde inceleniyor. Bu incelemelerde mevcut yapılaşmalar, çevre düzeni, komşuluk mesafeleri, yol ve kaldırım güzergahları gibi unsurlar dikkate alınıyor. Aynı zamanda, kamu yararına olan etkiler de değerlendirilerek, plan değişiklik taleplerinin kente nasıl bir katkı sağlayacağı üzerinde duruldu.

“PLANLI, SAĞLIKLI VE YAŞANILABİLİR BİR KENT HEDEFLİYORUZ”

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Belediye İmar Komisyonu, Batman’ın planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan bu yerinde incelemeler, kentin ihtiyaçlarına ve mevzuata uygun şekilde yapılan planlamalarla, uzun vadede düzenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık “Yurttaşların taleplerini sahada inceliyor ve bu taleplerini detaylı bir şekilde ele alıyoruz. Batman Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi özellikle bu alanda şeffaf ve katılımcı bir şehircilik anlayışıyla hareket ediyoruz. İmar komisyonu ve teknik ekiplerimizin sahada yapacağı inceleme ve sonrasında yapacakları değerlendirmelerin ardından, uygun görülen değişiklik ve düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.