“PETROLSPOR ALT YAPI REZALETİNİ BİTİRİN”

Batman TPAO bünyesindeki Batman Petrolspor’un spor branşlarında neler oluyor?

“PETROLSPOR ALT YAPI REZALETİNİ BİTİRİN”
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Batman Petrolspor futbol takımına tüm desteğini geri çeken TPAO Genel Müdürlüğü, bu kez gözünü altyapıya dikti.

ALTYAPIDA ULAŞIM HİZMETİ KESİLDİ

Geçtiğimiz sezon Batman Petrolspor’un futboldaki A takımına tam destek veren ve sezon sonunda Batmanlılara şampiyonluk yaşatan TPAO, bu kez ibreyi tam tersine çevirdi. Bu sezon başında futboldaki tüm desteğini geri çeken kurum, hızını alamayarak yine gözünü altyapı kategorilerine dikti. Yüzlerce Batmanlı gencin farklı branşlarda spor yaptığı ve ülkemize uluslararası alanda başarı yaşattığı altyapı branşları kaderine terk ediliyor. Yaklaşık iki aydır altyapı branşları için ulaşım hizmetini kesen TPAO’nun bu tutumu büyük tepki topladı. Altyapıyı belirsizliğe iten üst düzeydeki yetkililerin yaptığı bu hamle, altyapıyı kapatma girişimi olarak gündeme bomba gibi düştü. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda benzer bir durum yaşanmış, ancak yoğun tepkilerin ardından karardan vazgeçilmişti.

BATMANLI GENÇLER ORTADA MI BIRAKILACAK?

Ülkedeki petrol rezervin başkenti konumunda olan Batman, uzun yıllardır ülke ekonomisine büyük katkılar sunarken, TPAO Genel Müdürlüğü ise Batmanlılara fayda sağladığı ve giderleri neredeyse yok denecek düzeyde altyapıyı kapatmak için zemin hazırlamaya başladı. Batmanlı gençler, 60 yıla aşkın süredir Petrolspor ve milli formayla, ilimizi ve ülkemizi dünyanın dört yanında başarıyla temsil ederken, TPAO’nun bu tavrı büyük tepkiye neden oldu.

BATMANLI MAZLUM OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

TPAO’nun altyapı sporcularına ulaşım ağını keserek uyguladığı mobbing ve belirsizlik sürerken, Batmanlı genç sporcudan yine uluslararası bir başarı geldi. Batman Petrolspor bünyesinde uzun yıllardır ülkemizi başarıyla temsil eden Batmanlı Atlet Mazlum Demir, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil etmek için milli kafileye dâhil edildi. Başarıların hız kesmediği süreçte gençlere karşı yapılan ilgisizliğe tepki gösteren Batmanlılar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve TPAO Genel Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Ahmet Türkoğlu’na çağrıda bulunarak, yapılan yanlıştan dönülmesini istediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.