ÖZPERK “GENÇLİK KAMPLARIMIZDAN 1073 KİŞİ FAYDALANACAK”

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu yılki ‘Deniz ve Doğa’ Gençlik kamplarından Batman’dan 12-15 yaş arasındaki gençler Deniz kamplarından ve 16-25 yaş arasındaki gençler ise Doğa Kamplarından faydalanacak.

ÖZPERK “GENÇLİK KAMPLARIMIZDAN 1073 KİŞİ FAYDALANACAK”
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

29 doğa ve Deniz kampından toplamda 1073 Batmanlı genç faydalanacak. 24-29 Haziran 2024 tarihleri arasında Mersin Fatih Sultan Mehmet kampıyla başlayan kamp süreci, 20-23 Eylül 2024 Osmaniye Aslantaş gençlik kampıyla son bulacak.

“29 KAMP YERİMİZ VAR”

2024 yılı içerisinde daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığının Web sayfasında yapılan online başvurulardan sonra Bakanlık tarafından bazı kriterlere göre belirlenen gençler, Türkiye’nin farklı 29 kamp merkezinde ücretsiz tatil yapma şansı bulacaklar. Şu ana kadar Batman’dan 9 kamp kafilesini uğurladıklarını belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Kalan 20 kafilemizi de tarihleri geldiği zaman Batman’dan uğurlayacağız. Mersin 23 Nisan, Mersin Fatih Sultan Mehmet, Osmaniye Aslantaş, Kırşehir Ahi Evran, Kastamonu Yolkonak, İstanbul Marmaracık, Trabzon Doğu Karadeniz, Kocaeli Kefken, Aydın Efeler, Manisa Kula, Afyonkarahisar Sultandağı, Manisa Şehzadeler doğa ve deniz kamplarımıza kız ve erkek gençlerimizi gönderiyoruz. Her kafilemizde 32 genç, 2 Gençlik Lideri, 2 şoför ve 1 hostes görev yapmaktadır. 29 kafilemizde toplam 1073 kişi deniz ve doğa kamplarından ücretsiz faydalanacak” diye konuştu.

“KAMPLARIMIZ EĞLENCE VE EĞİTİM MERKEZİ GİBİ”

Bütün doğa ve deniz kamplarına giden gençlerin hem eğlendiğini hem de yaptıkları aktivitelerle kendilerini geliştirdiklerini belirten İl Müdürü Özperk, bunun bir şans olduğunu ifade etti. İl Müdürü Özperk; “Özellikle gençlerin kamplarda, el sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, deniz aktiviteleri, spor aktiviteleri, geziler ve buna benzer sosyal faaliyetlere ağırlık veriliyor.

Gençlik kampları, kamp sorumluları ve gönüllü kamp liderleri koordinasyonunda, gençler arasında pozitif rekabet duygusunun geliştirilmesi ve serbest zamanlarının etkin değerlendirilmesinde rekreasyon alanları inşa etmek üzere eğlence, macera, adrenalin dolu etkinlikler ve aktivitelerle donatılmıştır. Gençlik Kamplarında, zaman yönetimi, planlama, uygulama ve temel yaşam becerileri gibi yetkinlik alanlarının genişlemesine destek olmak, toplum hayatına adaptasyonda bireysel ödev ve sorumluluklara dair bilinç edinilmesine yönelik istasyon eğitimleriyle de zenginleştirilmiştir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.