OSB’YE ATIKSU ARITMA TESİSİNE ENERJİ TEŞVİKİ

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan atıksu arıtma tesisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından enerji teşviki aldı.

OSB’YE ATIKSU ARITMA TESİSİNE ENERJİ TEŞVİKİ
Yayınlama: 08.08.2024
A+
A-

Artan çevre bilinci ve sağlıklı bir çevre için önem kazanan atıksu arıtma tesisleri, su kalitesinin yükseltilmesi ve doğal kaynakların korunması amacıyla bakanlık tarafından teşvik edilmeye devam ediyor.

YÜZDE 50’Sİ BAKANLIK TARAFINDAN ÖDENİYOR

11 Kasım 2023 tarihli ve 32366 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Atıksu Arıtma Tesisi Enerji Teşviki Yönetmeliği” kapsamında, atıksu arıtma tesislerinde kullanılan elektrik enerjisi giderlerinin yüzde ellisi bakanlık tarafından geri ödeniyor.

BAKANLIKTAN ENERJİ TEŞVİKİ

Bu kapsamda Batman Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi, bir önceki yıl için yapılan başvuru sonucunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 65.962 TL tutarında enerji teşviki almaya hak kazandı. Söz konusu teşvik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Batman İl Müdürlüğü, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması için gerekli çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.