OSB’DE FABRİKA BİNALARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Temeli 1992 yılında bin dönüm üzerine kurulan, bugün ise 3 bin 800 dönüm alana ulaşan Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), 191 firma bulunmakta olup, 120 firma üretimde, 56 firma inşaatta, 15 firma da proje aşamasındadır.

OSB’DE FABRİKA BİNALARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde 15 bin 200 kişi istihdam edilmektedir. Çevreye olan duyarlılığımızın göstergesi olarak 2023 yılında temelini attığımız Kimyasal ve Biyolojik Atıksu arıtma tesisimiz Aralık 2024 tarihinde devreye alınacaktır.

FABRİKALARDA 15 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Etaplar halinde yapılan OSB’de tekstil ağırlıklı fabrikalar yurtiçi ve yurtdışı birçok ünlü markaya üretim yaparken, altyapı çalışmalarının bittiği 6 etap 2. ilave alanında da 68 sanayiciye arsa tahsisi yapılmış olup, yapımı tamamlanan 18 fabrikada 2 bin 800 kişiye istihdam sağlamıştır. İnşaat halinde olan 50 firmanın üretime geçmesiyle birlikte binlerce gencimize daha istihdam hedefleniyor.

YENİ ALANDAKİ İSTİHDAM HEDEFİ 10 BİN KİŞİ

Yeni etapta birçok fabrika üretime başlarken, birçok fabrikanın da inşaatı hızla yükseliyor. Yeni etaptaki 50 fabrikanın üretime başlamasıyla birlikte, bu fabrikalarda istihdam sayısının 10 bin kişinin istihdamı bekleniyor.

YENİ SANAYİ ALANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Mevcut OSB’nin genişleme sınırlarına ulaşmasıyla birlikte, Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun girişimleriyle farklı sektörlerde üretimin yapılacağı yeni sanayi alanları için yer tespiti yapılarak, proje çalışmaları tamamlandı.

OYMATAŞ GIDA İHTİSAS OSB

Tarım ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğu ilimizde, yetiştirilen ürünlerin işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek amacıyla 3 bin 62 dönümlük alan üzerine kurulması planlanan Oymataş Organize Sanayi Bölgesi; faaliyete geçtiğinde 77 adet sanayi parseli ve 25 adet lojistik alanı ayrılmış olup; alt yapı inşaatı yapım işleri tamamlanıp fabrikalar üretime başlandığında 20 bin kişi istihdam edilmesi öngörülmektedir.

SAMANYOLU OSB

Konum itibarıyla İlimiz merkeze ve uluslararası yollara yakın 1118 dönüm alan üzerine kurulması planlanan, Samanyolu OSB, faaliyete geçmesi durumunda 70 sanayi parseli oluşacak ve 10 bin kişinin istihdam edileceği hedeflenmektedir.

RAMAN KARMA OSB

Raman Dağı eteklerinde, 3 bin 66 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan Raman Karma Organize Sanayi Bölgesinde 102 sanayi parseli oluşturularak sanayicilerimize hizmet verecektir. Bu OSB’mizde kurulacak fabrikalarda 25 bin gencimize istihdam sağlanacaktır.

YATIRIMCILARDAN YOĞUN ARSA TALEBİ

Yüzlerce yatırımcının yer beklediği OSB’lerin tamamen aktif hale gelmesiyle birlikte, genç nüfusunun yoğun olduğu ilimizde binlerce gencimize iş imkânı sağlanmış olup, Batman bölgenin cazibe merkezi konumuna kavuşmuş olacak.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.