OSB YOLUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla; Batman Organize Sanayi Bölgesi yolunda güvenliği artırmak amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Çöplük Kavşağı – OSB Kavşağı arasında yaya ve araç geçişlerini engellemek, muhtemel kazaları önlemek ve trafik güvenliğini arttırmak amacıyla orta refüj fiziki engel çalışması bugün itibariyle başlatıldı.

OSB YOLUNDA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman-Siirt yolu Çöplük Kavşağından, OSB kavşağı arasındaki yolda trafik risklerinin azaltılması ve trafik güvenliğinin artırılarak kazaların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacak çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Canalp “Batman’da ulaşım ağıyla ilgili bazıları yirmi bazıları da otuz yıldır süren bir talep var. Bu taleplerden bir tanesi Diyarbakır bağlantı yolumuzdu. Duble olmayan yolun çalışmalarıyla ilgili iki yıl önce Karayolları Bölge Müdürümüzle bir açıklama yapmıştık. Şu anda köprüsüyle beraber duble yol çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda köprüsüyle beraber belli kısmı bitmiş olacak. Bu yollardan bir başkası Hasankeyf yoludur. Hasankeyf yolu da 10 yıllardır Batman gündemini meşgul eden bir yol durumundaydı. Bir, bir buçuk ayın sonunda Hasankeyf yolumuzu da ulaşıma duble yol olarak açmış olacağız.

Bir başka yolda şu anda üzerinde bulunduğumuz Beşiri yoludur. Beşiri yolu halkımız tarafından uzun yıllar hep gündemde tutulmaktadır. Bu yolumuzda yaşanan trafik kazaları ve bu kazaların azaltılmasıyla ilgili yol güvenliği ile ilgili alacağımız tedbirler var. Hasankeyf yolunda olduğu gibi duble yol olarak bitmiş olduğu zaman hem ayrılmış bir yol olacak hem de kenarlarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek. Dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak, hatta güvenli bisiklet yollarının dahi olduğu bir yol haline getirilmiş olacak.

Bu çerçevede yolun bitmesini bekleyemeyiz. Bu yolun bu şekile gelene kadar da alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık ve bölge müdürlüğümüzle beraber emniyet ve jandarmayla beraber yapılacak olan işler listesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi şu anda da gördüğünüz gibi yolu ayrımlı yol haline getirmektir.

Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Karayollarımız burayı yaptığı zaman yolun sağında, solunda şu anda olan var olan tesisler yoktu. Her zaman söylüyoruz. Batman’ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Organize sanayi olmadığı zaman gecekondu sanayileşmenin olduğu zaman neyin olduğunu net bir şekilde bu yol gösteriyor. Yani yolun temelindeki sanayileşme organize yolu üzerindeki sanayileşme gecekondu sanayileşmedir. Ve gecekondu sanayileşme olduğu zaman da trafik güvenliğini sağlamanın ne kadar zor olduğunu ve kazalara nasıl sebebiyet verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz. Dolayısıyla Batman’ın da çıkış noktası gecekondu sanayileşme değil, organize sanayidir ve organize sanayilerdir. Biz de bunun üzerinden gidiyoruz ve bunu yapıyoruz” dedi.

Vali Canalp, bu refüj çalışması bittiği zaman dikey trafik sona ereceğini belirterek, hem yaya güvenliği açısından hem de araç güvenliği açısından daha iyi bir noktaya gelineceğini, ve bu yol üzerinde yine geçici olarak trafik güvenliğini sağlamak ve dikey trafik hareketine destek olmak için 2 adet ışıklı kavşak inşa edileceğini belirtti.

GÜZERGAH BOYUNDA BULUNAN DÜĞÜN SALONLARI MÜHÜRLENECEK

Vali Canalp, güzergâh boyunca bulunan altı adet düğün salonu ile ilgili “İl Özel idaremiz şu anda gerekli idari işlemleri yapıyor ve mühürleme işlemleri başlamış durumdadır. Buradaki düğün salonları da mühürlenecektir ve buradaki faaliyetlerde izin verilmeyecektir” dedi.

Yolda yapılacak diğer çalışmalara değinen Vali Canalp” ’Trafik yoğunluğunu dengeleyebilmek için U dönüşü yapılacak bir çalışma için de Karayolları Bölge Müdürlüğümüz de bir çalışma başlatmış durumdadır.  Kavşağın trafiğini rahatsız etmeden U dönüşü yapmaya yönelik bir çalışmada yine yapılmış olacaktır. Bir başka tedbirimiz de radar uygulamaları olacak. Emniyet ve Jandarma tarafından sabit, değişken sürekli mobil radarlarımızla bu yol üzerinden 24 saat esasına göre uygulama yapılacaktır. Hız limitlerine uymayan araçlara da gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Radarların dışında dronelerle tespitlerimiz olacaktır.

Kent güvenlik sistemi kameraları da yine bu bölgede hız tespitleri yapacaktır. 10 adet de radar uyarı levhamızı da buradaki güzergah boyunca her tarafa yerleştirmiş olacağız. Yoldaki sarsma bantlarını da bu bölgede standartların üzerinde bu yola koymuş olacağız. Mevcut uyarı ikaz flaşörlerinin sayısını da iki katına çıkarmış olacağız. Mavi kırmızı ikaz lambalarımız güzergâh boyunca muhtelif yerlerde tesis edilmeye başlanmıştır. Kıra dağı iniş mevkiinde de araçların hızını azaltmaya yönelik sarsma bantları da yenilenecek ve sarsıcı etkisi daha yüksek bantları faaliyete geçirmiş olacağız. Şunu bir kez daha ifade etmek isterim Batman’da 20-30- yıldır konuşulan konulardı bunlar. Batmanlılar elbette buna sabır göstermişlerdir. Ama bunların hepsi, şu anda konuşulan üç konunun üçü de faaliyete geçiyor, üçü de şu anda inşa ediliyor. Batmanlılardan bu yatırımları sahiplenmesini istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.