ÖĞRENCİLER ERZURUM’A GİTTİ

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Uluslararası MEB Robot Yarışmasına 5 okulun öğrencileri katılıyor.

ÖĞRENCİLER ERZURUM’A GİTTİ
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Erzurum ilinde düzenlenecek olan 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına;  ilimizden Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu, Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TED Batman Kolejinden toplam 27 öğrencimiz 14 danışman öğretmen refakatinde 15 robot proje çalışmasıyla ile katılıyor.

Yarışmaya katılacak öğrencileri müdürlüğümüz hizmet binası önünden uğurlayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Arslan ve Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Emrullah Aslan hayırlı yolculuklar ve başarı dilediler.

Yarışma; ortaokul ve dengi okullar için “Temel Seviye Çizgi İzleyen, Tasarla-Çalıştır ve Tozkoparan Robot olmak üzere 3 kategoride; Ortaöğretim ve dengi okullarda ise; “İleri Seviye Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama, Labirent Ustası, RC Sabit Kanat Uçak, Serbest Proje, Su Altı Robot (SAR) ve Otonom Araç” olarak 10 kategoride olmak üzere toplam 13 kategoride gerçekleştirilecek.

Bu yıl yarışma, Erzurum’da, Millî Eğitim Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) paydaşlığıyla gerçekleştirilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.