ODUNCU’DAN MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da artan trafik kazalarına dikkat çekerek, kentteki karayolu altyapısındaki yetersizliklerin araştırılması ve bu sorunların giderilmesi için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

ODUNCU’DAN MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ
Yayınlama: 14.09.2024
A+
A-

“SON 5 YILDA 4 BİNDEN FAZLA KAZA”

Milletvekili Oduncu, önergesinde Batman’da son beş yılda 4 bin 218 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 103 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 68 kişinin yaralandığını belirtti. Batman-Siirt Çevreyolu’nda ve Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan kazalara dikkat çeken Oduncu, son olarak Kuyubaşı TOKİ’de bir motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiğini hatırlattı.

“KARAYOLU YETERSİZLİKLERİ VE PROJE GECİKMELERİ ÖNE ÇIKIYOR”

Trafik kazalarının artmasındaki temel nedenlerden birinin karayolu altyapısındaki yetersizlikler ve projelerin gecikmesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Oduncu, 2015 yılında ihale edilen çevreyolunun halen tamamlanmadığını söyledi. Yolun aydınlatma eksikliğinin sürücüler için tehlike oluşturduğunu ifade eden Oduncu, bu sorunların kazalara davetiye çıkardığını dile getirdi.

“9 YILDIR BİTMEYEN ÇEVREYOLU PROJESİ”

Milletvekili Oduncu, kazaların sıkça yaşandığı Batman çevreyolunun 9 yıldır tamamlanmadığını belirterek, ilk ihalesi 2015 yılında yapılan yol projesinin, aradan geçen bunca zamana rağmen hala bitirilmediğini eleştirdi. İhale süreçlerine dair detaylar paylaşan Milletvekili Oduncu, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan ihalelerin de tamamlanmadığını ifade etti. Sonuç olarak, Milletvekili Oduncu, Batman’daki trafik kazalarının önlenmesi, karayolu projelerinin tamamlanması ve gerekli tedbirlerin alınması için Meclis araştırma komisyonu kurulması gerektiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.