MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Kurum Müdürleri Kurulu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın başkanlığında gerçekleşti.

MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 05.09.2024
A+
A-

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen sene başı Eğitim Kurum Müdürleri Kurulu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri ve ilimiz merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitim veren eğitim kurumu müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım videosuyla başlayan toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti.

Müdür Kurtaran; yaz tatilinin ardından öğretmenlerin göreve başlayacağını, okulların öğrencileri karşılamaya hazır hale getirildiğini belirtti.

Müdür Kurtaran, bu sürece katkı sağlayan tüm eğitim yöneticilerine teşekkürlerini ileterek “Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik ve öğrencilerimiz 9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim hayatına başlayacaklar. Okullarımızın eğitime hazırlanması için gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının en önemli gündem maddesi olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında detaylı bilgi veren Müdür Kurtaran, bu modelin 2013 yılından itibaren üzerinde titizlikle çalışılan, araştırmalara dayanan ve kamuoyuna sunulan kapsamlı bir öğretim programı olduğunu vurguladı.

Müdür Kurtaran “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, son yılların en geniş katılımla hazırlanmış, en çok düşünülmüş ve araştırılmış eğitim modeli olarak karşımıza çıkıyor. Öğretim programlarının sürekli yenilenmesi gerektiğini biliyoruz ve bu model, eğitimde sürdürülebilirlik adına atılmış önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

Toplantı, okul yöneticilerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesiyle devam etti. Eğitimde yeni döneme dair stratejilerin tartışıldığı ve hedeflerin belirlendiği toplantı, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Müdür Kurtaran, toplantının kapanışında, Batman’ın eğitimdeki başarılarını daha ileriye taşıyacak adımların atılmaya devam edeceğini belirterek, tüm yönetici ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.