MEYDAN ORTAOKULUNA ZİYARET

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul ziyaretleri kapsamında Meydan Ortaokulu’nu ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

MEYDAN ORTAOKULUNA ZİYARET
Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Ziyaret kapsamında, Okul Müdürü Sait Gökmen’den okulun genel durumu ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sınıf ziyaretlerinde öğrencilerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı ve eğitim hayatlarına dair tavsiyelerde bulundu.

“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI GELECEĞİN ANAHTARIDIR”

Sınıf ziyaretlerinden sonra, kütüphanede kitap okuyan 5. sınıf öğrencilerinin dersine katılan İl Müdürümüz, öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı. Kitap okumanın bireyin dünyaya bakışını genişlettiğine vurgu yapan İl Müdürü Kurtaran, öğrencilere hitaben şunları söyledi “Okuma, insanın dünyaya ve kendisine bakışını genişletir. Bilgi birikiminiz ve başarı seviyeniz okuma alışkanlığıyla artar. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok öğrenir ve kendinizi geliştirirsiniz. Bu nedenle bol bol kitap okuyun.”

İl Müdürü Kurtaran, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını destekleyen öğretmenlerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, bir sonraki kitap okuma etkinliğinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kitap Okuma Noktası’nda yapılmasını önerdi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE EĞİTİME YENİ BİR YAKLAŞIM

Ziyaret öğretmenlerle yaptığı toplantıyla devam etti. Öğretmenler odasında gerçekleştirilen bu toplantıda, İl Müdürü eğitim sisteminde hayata geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü, bu yeni eğitim modelinin temel amacının bilgiyi pratiğe dönüştürmek olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin uluslararası eğitim standartlarında daha iyi bir konuma gelmesi için pratiğe dayalı bir eğitim sisteminin gerekliliğini dile getirdi. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyen İl Müdürü Kurtaran “Eğitimde yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemin başarısı, sizlerin özverili çalışmalarıyla şekillenecek. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile öğrencilerin bilgi birikimini yaşlarına ve seviyelerine uygun şekilde pratiğe dökebilecekleri bir model hayata geçti” dedi.

“ERDEMLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

İl Müdürü Kurtaran, konuşmasında yeni modelin yalnızca akademik başarıya değil aynı zamanda öğrencilerin ahlaki ve erdemli bireyler olarak yetişmesine de önem verdiğini belirtti. Bu yeni modelin, toplumun beklentilerini karşılayacak şekilde ahlaklı, dürüst ve topluma faydalı bireyler yetiştirme amacında olduğunu vurgulayan İl Müdürü Kurtaran, öğretmenlerden bu süreçte özverili çalışmalarını istedi. Şöyle devam etti:

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın öğretmenlere teşekkür ederek başarı dileklerinde bulunmasıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.