METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Seyitler mahallesinde metruk halde bulunan binalar İçişleri Bakanlığının metruk binaların yıkımı ile ilgili genelgesine istinaden İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazların uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına, bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla Batman Valiliğince yapılan incelemeler sonucu; İlimiz merkez Seyitler mahallesinde metruk halde bulunan binalar İçişleri Bakanlığının metruk binaların yıkımı ile ilgili genelgesine istinaden İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile koordinasyon içinde yürütülen yıkım çalışmalarıyla metruk binaların kamu düzeni ve güvenliğinin muhafazası ve çevreye yönelik oluşturduğu risklerin ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Önümüzdeki süreçte ilimiz genelinde bulunan metruk binaların tespit edilmesi, iyileştirilmesi/rehabilite edilmesi, yıkılması ve metruk binaların kullanımını engelleyecek fiziki tedbirlerin alınması yönünde çalışmaların devam edeceği açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.