“KÜRTÇEYE YÖNELİK PLANLI BİR SALDIRI VAR”

Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce kentin birçok noktasında sürücülere yönelik uyarı amaçlı yapılan Pêşî Peya / Önce Yaya uyarı yazılarından Pêşî Peya Kürtçe bölümünün gece saatlerinde silinmesi üzerine ekipler tarafından yeniden yazıldı.

“KÜRTÇEYE YÖNELİK PLANLI BİR SALDIRI VAR”
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

Yaya Güvenliğini sağlamaya yönelik Batman Belediyesi tarafından Turgut Özal, Kıbrıs şehitleri ve Ömer Muhtar Bulvarlarında bulunan Pêşî Peya Kürtçe yazıları emniyet güçleri gözetiminde karayolları ekipleri tarafından boyanarak silindi. Sabah saatlerinde durumun öğrenilmesi üzerine Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Pêşî Peya uyarı yazıları yaya geçitlerine tekrar yazıldı.

Bu çalışmanın ardından emniyet mensupları gözetiminde Belediye başkanlığı önünde bulunan yazılar boyanarak üstü kapatıldı. Durumu öğrenen Belediyemiz Eş Başkanı Gülistan Sönük yazının silindiği alana gelerek açıklamada bulunda.

Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, belediye önüne gelen DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, DEM Parti İl Eş Başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar birlikte basın açıklaması yaptı. Eş Başkanı Gülistan Sönük “Kürtçeye yönelik planlı bir saldırı söz konusudur. Bu saldırı önce halaylarda söylenen şarkılara yönelik başlatıldı ardından yaya geçitlerinde uyarı amaçlı anadilde yazılan yazıları silme noktasına kadar geldi. Kürt Dili onlara dert olmuş ve bugün dilimize saldırıyorlar. Batman’ın yüzde 95’i Kürtçe konuşuyor ve yaşam biçimi Kürtçe’dir. Sadece trafik uyarılarında değil yaşamın bütün alanlarında kendi ana dilimizde yazacağız ve konuşacağız. Buradan yurtsever halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Bu saldırı sadece belediyeye değil hepimizin diline yapılmıştır. Herkesin kendi evinde ve yaşamının her alanında Kürtçe yazıp okuması gerekiyor” denildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.