KOZLUK BERİVANI; OYUNCAK MARKA PATENTİ ALDI

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü El Sanatları Atölyesi’nde üretilip, yöresel kıyafetler ve yaşam tarzını yansıtan Kozluk Berivanı ve Kozluk Civanı olarak adlandırılan el yapımı bebekler Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek patent aldı. 

KOZLUK BERİVANI; OYUNCAK MARKA PATENTİ ALDI
Yayınlama: 22.08.2024
A+
A-

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Mereto Çanta markasından sonra Kozluk Berivanı markası da tescilli bir marka haline geldi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, kadınların emeğinin bir ürünü olan bu başarının ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek “Valimiz Ekrem Canalp başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, Kozluk Berivan Bebeği satış ofisi ve atölye yapılması sürecinde de desteklerinin süreceğini ifade etti.

Kaymakam Güngör “Kozluk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün özgün ürün portföyüne tescilli ikinci bir ürün olarak Berivanı bebeklerinin tescillenmesi, sadece bir oyuncağın tescillenmesi değil, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması anlamına geliyor. Bu bebekler, hem yöresel kıyafetleri hem de yaşam tarzını gelecek nesillere taşıyacak önemli bir köprü görevi görecek” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.