KESK “HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

KESK Batman Şubeler Platformu, 8 yıl önce ilan edilen OHAL KHK’sının yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı.

KESK “HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

KESK Batman Şubeler Platformundan yapılan açıklamada, 8 yıl önce, 2 Eylül 2016 tarihinde çıkarılan 672 sayılı OHAL KHK’sı ile 50 bini aşkın kamu emekçisinin görevden alındığı ve bu süreçte 222 KESK üyesinin ihraç edildiği hatırlatıldı. KESK temsilcileri, bu KHK’nın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün gecesinde yayımlanarak barıştan, demokrasiden ve özgürlükten yana taleplerin susturulmaya çalışıldığını vurguladı.

“OHAL REJİMİ KALICI HALE GETİRİLMEK İSTENDİ”

Açıklamada, OHAL sürecinde 32 KHK çıkarıldığı ve bu KHK’lerin toplum üzerinde baskı kurmak için kullanıldığı belirtildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in, 7 kez uzatıldığı ve bu sürecin ülkeyi 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine OHAL koşullarında götürdüğü dile getirildi. OHAL döneminde grevlerin yasaklandığı, kazanılmış hakların gasp edildiği ve KESK üyesi 4 bin 240 kişinin hukuksuz bir şekilde işinden edildiği ifade edildi.

“ÇÜRÜYEN DÜZENİNİZE ALIŞMAYACAĞIZ”

KESK, OHAL’in kaldırıldığının ilan edilmesine rağmen, 24 Haziran 2018’de tek adam rejimine geçilmesinin ardından işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik ve hukuksuzluk gibi sorunların “olağan” hale getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün yok sayıldığı, kadın cinayetlerinin ve erkek şiddetinin sıradanlaştırıldığı, yangınlara karşı yeterli önlem alınmadığı eleştirildi. KESK, bu “çürüyen düzene” alışmayacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

KESK Batman Şubeler Platformu, basın açıklamasını, “Mücadelemizi; hukuksuzluk son bulana, ülkede demokrasi, barış ve özgürlük tesis edilene kadar yükselterek sürdüreceğiz” sözleriyle sonlandırdı. OHAL’in üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmediği ve demokrasinin tam anlamıyla tesis edilmediği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.