KAYIP YAKINLARI GÜNDÜZ İÇİN ADALET İSTEDİ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, her hafta düzenlediği ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ etkinliğinde bu hafta 22 Ağustos 1998’de kaybolan Ali Gündüz’ün akıbetini sormak için toplandı.

KAYIP YAKINLARI GÜNDÜZ İÇİN ADALET İSTEDİ
Yayınlama: 31.08.2024
A+
A-

Ali Gündüz, Gercüş’ün Helané köyündeki evinde çalışırken 18 yaşlarında bir genç tarafından Batman’a götürüldü ve o tarihten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Olayla ilgili açıklama yapan Gündüz’ün oğlu, babasının evin bahçesinde çalıştığı sırada yanına gelen gençle Batman’a gittiğini, ardından Mustafa Kaya ve oğlu Fatih Kaya ile buluşarak ortadan kaybolduğunu belirtti.

Gündüz’ün oğlunun verdiği bilgilere göre, o günden bu yana ne Ali Gündüz, ne de Kaya ailesinden herhangi bir iz bulunamadı. Aile, kayıplarının ardından her türlü arama ve başvuruyu yaptıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ifade ediyor. Üç kişinin birden bire ortadan kaybolmasının düşündürücü olduğunu belirten Gündüz’ün oğlu, adalet talebinde bulundu. İHD Batman Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, her zamanki gibi bu hafta da acılı ailelerin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı. Elçi, kayıpların bulunması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirterek, ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulması için gerekli adımların atılmasını talep etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.