“KAT SAYISINI BİLİMSEL VERİLERE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ”

Batman’ın sorunlarını vatandaşlarla birlikte tespit etmek ve çözüm yollarına beraber karar vermek için 5 yıllık stratejik plan çalışmaları kapsamında sürdürülen halk buluşmalarının 5. Toplantısını Şirinevler Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

“KAT SAYISINI BİLİMSEL VERİLERE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ”
Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

Şirinevler Mahallesi Taziye Evi’nde yapılan mahalle toplantısına Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, Şirinevler ve Cumhuriyet Mahalle muhtarları ve mahalleli yurttaşlar katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Eş Başkan Gülistan Sönük, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm planı ve konu ile ilgili gelişmelere yoğunlaşacaklarını belirterek bu konuda mahallede oturan vatandaşlarla ortak bir karar varmaya çalıştıklarını hatırlattı.

Eş Başkan Sönük yaptığı konuşmada “Biz belediyede oturup kat sayılarını belirlemeyeceğiz. Çarpık yapılaşmanın sonucunu daha dün organize sanayi yolundaki kazalarda verdiğimiz can kayıplarından gördük ki ruhsatsız yapılaşma insanı öldürür. Bu iki mahallemiz kentimizin en eski mahallelerindendir. Alınan kentsel dönüşüm kararı nedeniyle şu anda yapılaşma konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Kentsel dönüşümü belediye imkânları ile gerçekleştirmenin imkanı bulunmamaktadır. Bakanlığa bu konu ile ilgili yazılan talep yazısına da ne yazık ki hala cevap verilmiş değil. Bu nedenle burada uygulanacak politikayı birlikte kararlaştırmak zorundayız. Halkımız kentsel dönüşüm kararını kaldırın derse meclisimizden bu kararı çıkarırız. Yok, başka bir öneri geliştirilecekse ona da ortak karar vermemiz gerekiyor.  Kat sayısının artırılmasına yönelik taleplerle karşılaşmaktayız. Bilimsel veriler doğrultusunda yapılacak çalışmada zemin kaç katı kaldıracak düzeyde ise ona göre bir karar alacağız.

Doğal afetlerdeki riski de dikkate alarak halkımızı korumak zorundayız. Bir kat fazla vermek adına insanlarımızı deprem riski ile karşı karşıya bırakamayız. Görevimiz birilerine rant sağlamak değil halkımızı korumaktır. Mahalle sakinlerinden oluşturulacak birer komisyonun mahalleler genelinde oturanların fikirlerini toplayıp bize iletmelerini öneriyoruz. Böylece alınacak olan kararda herkesin payı olmuş olur. Tekraren söylüyoruz İmar yasası hükümlerine göre Şirinevler ve Cumhuriyet Mahalleleri kaç kat’a uygundur denilirse biz bunu kabul edeceğiz. Ama kesinlikle kat sayısını birilerinin isteği ya da çıkarı için belirlemeyeceğiz. Biz insan hayatını, canlıların yaşam hakkını savunan bir görüşteyiz. Maraş, Malatya ve Adıyaman depremlerini bizzat giderek yerinde gördük. Kıyametin ta kendisi olan bu yıkıcı depremlerde insan hayatının rant çıkarları uğruna nasıl hiçe sayıldığına şahit olduk. Biz yönetim olarak aldığımız ve alacağımız kararlar sonucu bir yurttaşımızın hayatına mal olacak yanlışlıkların içerisine düşersek halkımızın yüzüne bakacak yüzümüz kalmaz. O yüzden mühendislerin hazırlayacağı bilimsel raporlar bizim için ölçüt olacak” dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlar ise kentsel dönüşüm, imar ve tapu sorunu, hurdacı ve sanayi esnafının mahallenin dışına çıkarılarak kendilerine tahsis edilen alanlara taşınması gibi konularda şikayet, sorun ve taleplerini belediye yönetimine iletti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.