“KANTİN FİYATLARI ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ ZORLUYOR”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, okul kantinlerindeki fiyat artışlarına tepki gösterdi.

“KANTİN FİYATLARI ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ ZORLUYOR”
Yayınlama: 14.09.2024
A+
A-

Enflasyonun halk üzerindeki yükünü arttırdığını belirten İl Başkanı Yılmaz, hükümetin sosyal devlet anlayışına uygun adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Başkan Yılmaz, halkın yaşam koşullarının giderek zorlaştığını ifade ederek, “Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Kur ve enflasyon dalgaları hem üretimi hem tüketimi olumsuz etkiliyor. Bu durum, toplumun tüm kesimlerini sarsıyor ancak yöneticiler halkın içinde bulunduğu zorlu süreçten habersiz görünüyor. TÜİK verileri ile gerçek hayat arasındaki uçurum, halkımızın sırtına yük bindirmekte” dedi.

“OKUL KANTİNİ DIŞARIDAN DAHA PAHALI”

İl Başkanı Yılmaz, okul kantinlerinin dışarıya göre daha pahalı olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimiz okul kantinlerinden değil, dışarıdan alışveriş yapmayı tercih ediyor çünkü kantin fiyatları çok yüksek. Her birimiz birer veli olarak çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almasını istiyoruz ama kantin kiraları ve gıda fiyatlarındaki artış hem kantinciyi, hem öğrenciyi hem de velileri olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Yılmaz, kantin fiyatlarındaki artışın sadece velileri değil, kantin işletmecilerini de zor durumda bıraktığını belirterek, yetkililere seslendi “Milli Eğitim Bakanlığı’na ve okul müdürlerine çağrıda bulunuyoruz. Öğrencilerin ve velilerin yükünü hafifletin, eğitim hayatını zorlaştırmayın. Enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar öğrencilerimize yönelik destekleyici adımlar atılmalı” dedi.

İl Başkanı Yılmaz, her öğrencinin ve velinin maddi koşullarının aynı olmadığını hatırlatarak “Bir öğrenci kantinden rahatça alışveriş yapabiliyorken, diğeri sadece bakmakla yetiniyor. Bu eşitsizlikler öğrencilerimizin moralini bozuyor ve eğitimlerine olumsuz yansıyor. Öğrencileri görmezden gelmeyin” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.