İMAM HATİP OKULLARI EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

İmam Hatip Okulları Eylem Planı Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

İMAM HATİP OKULLARI EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Milli Eğitim Müdürlüğü idari katta bulunan toplantı salonunda gerçekleşen İmam Hatip Okulları Eylem Planı toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Emrullah Aslan, ilimizde eğitim veren imam hatip okul müdürleri katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi olan ‘İmam Hatip Okulları Eylem Planı’ Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde oluşturulan eğitim hedefleri doğrultusunda şekillendirildi. Bu plan, temel eğitimdeki öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun bir şekilde üst öğrenimlerine yönelmelerini sağlamak için bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda, imam hatip okullarının tam kapasiteyle öğrenci kabul etmelerini sağlayacak stratejiler geliştirilecek.

Eylem Planı, ayrıca okullarda veli-öğretmen ilişkilerini daha güçlü ve nitelikli hale getirmeyi hedefliyor. Toplantıda, okullarda daha sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı oluşturulması, örnek uygulamaların teşvik edilmesi ve başarılı projelerde birlik sağlanması gibi konular da ön plana çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, toplantıda yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının geleceğine yönelik atılacak adımların önemine dikkat çekti. İl Müdürü Kurtaran “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda okullardaki eğitimin kalitesini yükselterek; veli-öğrenci-öğretmen arasında daha güçlü bir bağ kurmak için çalışacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.