İMALAT SANAYİİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Batman’da kurulması planlanan Altın ve Gümüş İşlemeciliği İmalatının yapılacağı Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda ele alınarak, sanayi sitesinin kurulması için ilk adım atıldı.

İMALAT SANAYİİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
Yayınlama: 27.08.2024
Düzenleme: 27.08.2024 18:49
A+
A-

İlimizde altın ve gümüş işlemeciliği yapan esnafı ile bir araya gelen Vali Ekrem Canalp; heyetinin istek ve taleplerini dinleyerek, Batman’da kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Heyetin istek ve taleplerinin yerine getirilmesi için yetkililere talimat veren Vali Canalp, Batman’a katkısı olacak bu önemli projenin destekçisi ve takipçisi olacaklarını vurgulayarak, Batman’ın altın ve gümüş işlemeciliği konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu, kurulacak yeni endüstriyel alanların içerisine altın ve gümüş işlemeciliğinin de yapılacağını ifade etti.

Kurulacak küçük sanayi sitesinde, külçe altın ve gümüş işlenerek yurtiçi ve yurtdışı piyasalarının altın ihtiyacının karşılanacağını ve yaklaşık 90 işletmenin yer alacağı küçük sanayi sitesinin hem ilimizin ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlayacağını ifade eden Vali Canalp, Türkiye’de ilk olarak ilimizde kurulacak olan bu tesis ile Batman’ın altın ve gümüş işlemeciliği alanında rol model olacağını belirtti.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ve Sanayi Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel ile 30 kişilik kuyumcu esnafından oluşan bir heyet katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.