“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BU DESTEĞİ DEVAM ETTİRİN”

Yaklaşık bir haftadır Batman’da gündem olan Belediyenin ‘Taziye Sahiplerine Verilen Yemek Desteği’ ile ilgili açıklamaya karşılık, Belediye Eş Başkanlarının yaptıkları basın açıklamasına, bazı siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BU DESTEĞİ DEVAM ETTİRİN”
Yayınlama: 01.09.2024
A+
A-

Düzenlenen deklerasyon sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi “Keşke kendilerince sivil toplum kuruluşları arasında eleme yapmadan tüm sivil toplum kuruluşları davet edilseydi ve görüşmeler yayınlansaydı” dedi.

İl Başkanı Şansi “Belediye eş başkanlarının açıklamalarıyla da “Bir olay nasıl çarpıtılır, olgu algıya nasıl kurban edilir” durumunun açık örneğini yaşadık.

Öncelikle bir hususu hemşehrilerimize hatırlatmak istiyoruz. Sözüm ona halkçı geçinen birileri, halkımızı ve gençlerimizi ifsad etmek amacıyla bölgesel ve küresel ifsad merkezleriyle mesai harcarken, bizler STK’larda görev alan arkadaşlarımızla, Batman’ın, Batmanlıların gerçek sorunlarının çözümü için neler yapabiliriz, bunun uğraş ve gayreti içerisindeydik.

Bu çerçevede yakın bir zamana kadar İlimizde bir haftaya kadar süren taziyelerin üç günle sınırlandırılmasını ve taziyelerde hiç kimsenin yemek yememesi gerektiğini, taziyelerde yemek yenilmesinin taziye sahiplerine ciddi bir külfet olduğunu, bunun caiz olmadığını söylüyorduk. Toplumda oluşan bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi adına da, toplumda bu konuda sözüne itibar edilen kişi ve kuruluşların ve birçok STK’nın desteğiyle hamdolsun taziyeler üç günle sınırlandırıldı ve taziyelerde yemek yenilmemesi konusunda olumlu bir kanaat oluştu.

Acısı olan, yakınının kaybıyla yas sürecinde bulunan taziye sahiplerine akraba ve komşuları tarafından yemek götürülmesi en güzel davranış biçimidir. Ancak komşuluk ve akrabalık bağlarının zayıflaması nedeniyle bu tür bir sosyal destek her zaman mümkün olamamaktadır.

Dolayısıyla akrabaların ve komşuların yerine ‘Sadece Taziye Sahiplerine’ belediye tarafından yemek verilmesi, taziye sahiplerine maddi ve manevi önemli bir destek olacaktır.

Taziyeye gelen herkese yemek verilmesi elbette doğru değildir,  taziye sahiplerine ciddi bir külfet getiren bu uygulamanın kaldırılması için de yoğun gayret sarf ettiğimizi ifade ettik.

Ancak belediye tarafından cüzi sayıda ve ‘Sadece Taziye Sahiplerine’ verilen yemek desteğinin, özellikle de maddi anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için devam etmesini bekliyoruz.

Çünkü, (Allah göstermesin) söz konusu açıklamayı yapan ve destekleyenlerin veya yakınlarının taziyeleri olduğunda, taziye sahipleri ve dışarıdan gelen misafirleri için yemek şirketinden yemek almak durumunda kalacakları herkesin malumudur” dedi.

“TAZİYE EVLERİ AÇILIŞ – KAPANIŞ SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİDİR”

Açıklamasının devamında taziye evlerinin açılış ve kapanış saatlerine de değinen AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi “Bu vesileyle taziye sahiplerinin yükünü hafifletmek adına çevre illerde olduğu gibi, Taziye Evlerinin saat 10:00’da açılıp, en geç saat 19:00’da kapanması veya saat 13:00’da açılıp, en geç saat 21:00’da kapanması çağrısında bulunuyoruz.

Böylece taziye sahiplerinin yemek sorunu bir nebze de olsa hafiflemiş olur. Belediye yönetimine tekrar çağrıda bulunuyoruz;  Bir kez olsun gerçek anlamda halkçı olun ve özellikle ihtiyaç sahipleri için ciddi bir külfet olacak sadece taziye sahiplerine verilen yemek desteğinin kesilmesi kararını gözden geçirin ve ihtiyaç sahiplerine bu desteği devam ettirin” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.