İHD, AYDIN’IN AKIBETİNİ SORDU

İHD öncülüğünde her hafta düzenlenen kayıplar bulunsun failler yargılansın eylemlerinin 640. Haftasında, 33 yıl önce öldürülen Vedat Aydın’ın akıbetini sordu.

İHD, AYDIN’IN AKIBETİNİ SORDU
Yayınlama: 06.07.2024
A+
A-

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi yöneticisi Hüseyin Elçi, Vedat Aydın’ın katledilmesinin 33. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Aydın’ın 12 Eylül sonrası dört yıl hapis yatan ve mücadeleden vazgeçmeyen bir insan hakları savunucusu olduğunu belirtti.

“KATİLLER HESAP VERİNCEYE KADAR ELLERİMİZ YAKALARINDA OLACAK!”

Elçi, Vedat Aydın’ın 1990 yılında İHD Genel Kurulu’nda Kürtçe konuşarak yasakları deldiğini ve defalarca gözaltına alındığını ifade etti. 5 Temmuz 1991 gecesi evinden alınıp iki gün sonra işkenceyle öldürülmüş halde bulunduğunu, cenaze töreninde katılımcılara ateş açıldığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Elçi, 33 yıldır etkin bir soruşturma yürütülmediğini ve katillerin korunmaya devam ettiğini vurguladı. “Susmak, kaybedenleri cesaretlendiren politik bir tercihtir. Susmayacağız. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. İnsanlık onurunu her daim sahipleneceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.