HER PARKA BAKIM VE ONARIM, HER MAHALLEYE TANDIR

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlattığı park ve bahçelerdeki bakım, onarım ve yenileme ve ‘Her Mahalleye Tandır Projesi’ kapsamında mahallelere tandır yapım çalışmalarını sürdürüyor.

HER PARKA BAKIM VE ONARIM, HER MAHALLEYE TANDIR
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir merkezinin önemli sosyal alanlarından biri olan Sanat Sokağı’nda kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında, uzun yıllardır kullanılan ve zamanla yıpranan sokak mobilyaları baştan sona yenilendi.

Oturma bankları, sokak sahneleri ve diğer ekipmanların kırılan, deforme olan ve eskiyen kısımları onarıldı. Sokakta dinlenmek isteyen vatandaşların konforlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için bu tür bakım çalışmalarına ağırlık veren ekipler, Sanat Sokağı’nın Batman halkı için önemli bir sosyal buluşma noktası olduğunu, bakım-onarım ve yenileme çalışmalarının ardından buranın kültürel etkinliklere çok daha uygun hale geleceğine dikkat çekti.

“HER MAHALLEYE TANDIR PROJESİ”

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün başlattığı bir başka önemli çalışması ise ‘Her Mahalleye Tandır Projesi’ Bu proje kapsamında Huzur, Çay, Yenişehir, Petrolkent ve Bağlar Mahallelerinde toplam 6 yeni tandır tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın geleneksel ekmek pişirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı bu projede, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek tandır yapımına öncelik verdi.

Huzur, Yeşiltepe, Çamlıca, Meydan, Çarşı, Sağlık, Fatih, Körük, Pınarbaşı, Yenimahalle, Şafak, Güneykent, Cudi, Petrol, 19 Mayıs, Hürriyet, Çamlıtepe Mahalleleri ve Akça Köyü’nde yer tespit komisyonunun onayından geçen alanlarda toplam 19 yeni tandırın yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacak. Batman Belediyesi kent genelinde geleneksel ekmek pişirme kültürünü canlandırmayı amaçladığı bu projede ilk etapta her mahallede her biri 16 metrekarelik bir alda kurulacak olan tandırlardan 50 adet tamamlanacak, ihtiyaç ve talep olması halinde ise yeni tandır üretimi ve kurulumuna devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.