HALK LOKANTALARININ 2. ŞUBESİ AÇILDI

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile başlatılan ‘Halk Lokantası’ projesi kapsamında salı günü açılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi şubesinden sonra bugün de Atatürk Bulvarında bulunan ikinci şubesi hizmete açıldı.

HALK LOKANTALARININ 2. ŞUBESİ AÇILDI
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

Halk Lokantasının 2.  Şubesinin açılışına DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Belediye Eş Başkanımız Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eş Başkanları, parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük “Belediyenin bütün imkânlarını halkımız için kullanacağımızı söylemiştik bunun gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Halk lokantamız sosyal belediyecilik anlayışımızın ürünüdür” dedi.

Son günlerde Kürt dili üzerindeki baskılara da değinen Eş Başkan Gülistan Sönük “Çok dilli belediyeciliği hayata geçirme sözü vermiştik bunu gerçekleştiriyoruz. Bütün baskılara rağmen Kürt dilinin yaşatılması, canlı tutulması ve her alanda kullanılması için elimizden geleni yapacağız. Kürt dilinin ve kültürünün üzerindeki baskılara boyun eğmeyeceğiz. Pêşî Peya trafik uyarısına dahi tahammül edilmiyor. Yazıların üzeri boyanarak kapatılıyor. Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.